Göinge utbildningscenter nominerade till SSA-hästen

SSA-konferensen eller Samverkan Skola och Arbetsliv är en årlig konferens där representanter från skolor runtom i landet träffas för att knyta kontakter, lyssna på föreläsningar och utbyta erfarenheter om hur de jobbar med samverkan mellan skola och arbetsliv. En fungerande samverkan mellan skolor och arbetslivet är en viktig del i att få ut landets ungdomar i arbete efter avlutade studier. Årets konferens hålls i Leksand.

SSA-hästen? Vad är det?

I årets upplaga av den så kallade SSA-hästen, en utmärkelse för den som på det mest intressanta sätt har lyckats med sin samverkan mellan skola och arbetsliv, är Göinge utbildningscenter i år nominerat.

Göinge utbildningscenter jobbar intensivt med att förbereda såväl elever som handledare för att APL-perioden ska bli så givande som möjligt genom förberedande utbildningar. Det har skapats ett starkt samarbete med företagen i närområdet, inte minst med Backer AB i Sösdala.

– Lärare, Apl-samordnare och Studie- och yrkesvägledare har alla varit delaktiga att få fram en samverkan med näringslivet i världsklass!, säger Joakim Ekelund, APL-samordnare på Göinge utbildningscenter.

Elever som gör APL på Backer i Sösdala kan kombinera sin APL med studier på skolan samtidigt som de ökar sina chanser till arbete efter avslutade studier.

Backer har under de senaste åren anställt fyra av skolans elever tack vara detta sättet att jobba samverkande och målet är att fler ska kunna anställas. Detta är en stor vinst för alla parter, skola, företag och inte minst eleven. Och för detta arbete har nu Göinge utbildningscenter blivit nominerat till SSA-hästen och idag presenterades vinnaren.

– Att ens få vara nominerad till en sån här utmärkelse är stort, säger Svenna Mankel, som jobbar med APL-frågor på Göinge utbildningscenter. Jag är nöjd trots en andraplats.

De tre pristagarna av SSA-hästen

 

 


Hittade du inte vad du sökte?