Glimåkraskolan, hur har det gått?

Linnea Wångnell

Linnea Wångnell, Lärare på Glimåkraskolan har nu jobbat lite mer än en vecka efter sommarlovet, som inte riktigt blev som hon tänkt.

– Jag satt på tåget när jag fick ett SMS från en kompis att Glimåkraskolan, min arbetsplats brinner. Väl hemma åkte jag dit för att titta på förödelsen. Jag ville bara göra något för att hjälpa till. Men vad kan man göra? Jag kände mig tom.

De kommande veckorna återfann sig dock hoppet igen då det ordnats paviljonger, fixats, rensats för att göra det så bra som möjligt för eleverna och personalen.

– Jag är så imponerad av alla som har kämpat för att det ska bli en så bra uppstart som möjligt. Det gick folk och bar möbler, material, fixade och donade oavbrutet, allt för att vi skulle kunna komma igång i tid. Jag har tagit bilder och lagt upp på Instagram så att föräldrarna ska kunnat se hur det ser ut inne på skolan. Det är även föräldrar som har kommit hit och tittat och de har varit positiva. Vi gör så gott vi kan för att det ska bli så bra som möjligt för oss och våra elever. Alla kämpar och står i.

 

Thilde Ek Lundberg går i andra klass på Glimåkraskolan och när hon fick reda på att skolan brunnit ner blev hon ledsen.

Thilde Ek Lundberg

– Det var tråkigt att skolan har brunnit ner. Hur ska vi kunna gå i skolan nu? Men nu har vi fått större och bättre klassrum. Vi är 32 elever i min klass och vi har två klassrum och två grupprum att dela på så vi är glada ändå.

Linnea säger att eleverna har varit väldigt anpassningsbara och positiva till det hela.

– Eleverna har sett det positiva i det hela. Paviljongen är ju ny och fräsch så de har sett det som en nystart. Det saknas lite material och teknik men alla kämpar för att det ska bli bra igen. I allt det tråkiga som hänt så har det faktiskt blivit bättre än förväntat.

 

 

 

 

Fritids klassrum väntar på elever


Hittade du inte vad du sökte?