Fritidsbanken tilldelades priset Årets Peppare!

På Idrottsgalan i måndags tilldelades Fritidsbanken priset som Årets Peppare. Årets Peppare delas årligen ut av Generation Pep i samarbete med Riksidrottsförbundet. Prisutdelare var H.K.H Prins Daniel.

Juryns motivering:

Med stort engagemang och en tydlig målbild har dom på några år blivit en naturlig del i människors vardag och en kraft som gör skillnad i samhället. Deras engagemang bidrar till att öka förutsättningarna för en jämlik hälsa och till att fler hittar till rörelseglädje.
(Och) Genom nära samarbete med det lokala föreningslivet får nya grupper möjlighet att hitta till olika idrottsföreningar på ett naturligt sätt. Tack vare en dröm om att göra skillnad, föds idag nya drömmar runt om i hela vårt land.
Priset Årets Peppare 2020 tilldelas Fritidsbanken.

Fritidsbanken Östra Göinge – stolt medverkare

Fritidsbankens arbete handlar om att ge alla människor möjlighet till fysisk aktivitet, oavsett vem man är, genom att likt ett bibliotek erbjuda sport och fritidsutrustning för gratis utlån. Fritidsbanken startade i Deje i Värmland och tack vare en idé som föddes 2013 görs nu hundratusentals utlån på över 100 orter i hela landet. Östra Göinge kommun är stolt över att vara en av dessa orter!

I fritidsbankens koncept finns tre förhållningsregler:

  •  Alla får låna
  • Allt är gratis
  • Fokus på miljö (det är bättre att låna skridskor de gånger du behöver, då sparar du både på miljön och din egen plånbok)

Det kostar inget att låna, det finns varken depositions- eller förseningsavgift. Skulle en lånad sak gå sönder syns det att den som lånat har haft kul och inga böter eller ersättningskrav finns. Utlåningstiden är 14 dagar.

 

 

Öppettider Fritidsbanken Östra Göinge

Måndag, Tisdag, Fredag: 10.00-16.00
Onsdag: stängt
Torsdag: 13.00-17.30

Hitta hit

Fritidsbanken, Storgatan 38 i Broby (bredvid AlltMöjligt Verkstaden)


Hittade du inte vad du sökte?