Fler aktiviteter för de äldre när Vardaga tar över verksamheten på Lindgården

Sofia Nilsson (C) klipper bandet tillsammans med Thomas Persson, regionchef Vardaga.

Idag var det nyinvigning på Lindgården i Broby när Vardaga äldreomsorg tar över verksamheten efter Attendo.

Övertagandet skedde redan klockan sju på morgonen då nattpersonal slutade sitt skift och dagpersonalen tog vid, men en mer officiell nyinvigning hölls på eftermiddagen när Sofia Nilsson (C), ordförande i omsorgs- och utbildningsutskottet, klippte bandet. Med vid invigningen var även Vardagas verksamhetschef Liselotte Nilsson Klang, regionchef Thomas Persson och vice regionchef Nadja Lindvall, som även varit projektledare vid övertagandet.

– Äntligen! Vi tycker att det är jätteroligt att vara på plats, säger Thomas Persson, regionchef Vardaga.

För personalen följer nu en inkörningsperiod i och med det nya dokumentationssystem som övertagandet bär med sig. Men för de boende på Lindgården innebär inte Vardagas övertagande några påtagliga förändringar. På sikt däremot kommer det att ske märkbara förändringar för dem med. En förändring kommer att vara en utökning av aktiviteter för de äldre på boendet.

-Vi kommer att ha en utflyktsbuss som kan köra runt här i bygden. Vi tycker att det är viktigt att man kommer utanför huset, kanske åka runt i de vackra omgivningarna eller lite längre. Man kanske vill titta på sitt födelseställe till exempel. Så att man känner att man verkligen kan fortsätta leva den dagen man flyttar in på äldreboendet, säger Thomas Persson.

Sofia Nilsson (C) ser också mycket positivt på det nya övertagandet.

– Det känns jättespännande! Framförallt så ser jag ju att vi har gjort en upphandling som verkligen passerat kvalitetshöjande. Jag tycker att det är positivt att vi har en annan aktör på våra boenden där vi kan inspirera varandra och fortsätta utvecklas. Det är så man driver verksamheten framåt, för de äldres bästa, säger Sofia Nilsson (C).

Upphandlingen har varit en kvalitetsupphandling vilket innebär att företag, efter att kommunen har satt ett fast pris, har fått beskriva hur de kan utföra omsorg utifrån 4 områden: bemötande, den enskildes delaktighet, personal och kompetens, och mat och måltid.

Lindgården består av särskilt boende och korttidsboende med totalt 72 lägenheter. Attendo har drivit Lindgården sedan 1 november 2010, vilket då var första gången Östra Göinge kommun lade ut verksamhet på entreprenad.


Sofia Nilsson (C) klipper bandet tillsammans med Thomas Persson, regionchef Vardaga.

Hittade du inte vad du sökte?