Flagga och fana delades ut inför nationaldagen

Det är mycket som just nu sker på ett annorlunda sätt och så blev även fallet för årets flaggutdelning. Vanligtvis sker flaggutdelning vid det traditionsenliga nationaldagsfirandet i Broby hembygdspark, men eftersom firandet i år är inställt så fick utdelningen istället göras under en lite enklare ceremoni i Glimåkra.

Det är Stiftelsen Sveriges nationaldag som, efter ansökan, delar ut flaggor och fanor som gåva till föreningar och organisationer i syfte att främja respekten och intresset för nationaldagen och den svenska flaggan.

De glada mottagarna Sven Rune Nilsson och Inge Olofsson från Glimåkra hembygdsförening fick ta emot en flagga av utdelaren Uno Johansson från Lions Club Östra Göinge.

I samband med Glimåkra hembygdsförening och Stiftelsen Glimfondens årsmöten den 6 juni kommer den nya flaggan att firas och därmed även inviga den nya flaggstången på hembygdsparken Drakaberga i Glimåkra.

Efter flagga kom fana

Under ceremonin delades även en fana ut, denna till Lions Club Östra Göinge. Som representant för Lions fick Uno Johansson ta emot den nya fanan av kommunens egen kultur- och fritidschef Jan Carlson.

Representanter från Glimåkra hembygdsförening håller i en svensk flagga tillsammans med Uno Johansson från Lions Club Östra Göinge.

Sven Rune Nilsson och Inge Olofsson från Glimåkra hembygdsförening tar emot flaggan från Uno Johansson, Lions Club Östra Göinge.

 

 

 

 

 

 

 

 

Uno Johansson från Lions Club Östra Göinge tar emot fanan av Jan Carlson, kultur- och fritidschef i Östra Göinge kommun.

Uno Johansson från Lions Club Östra Göinge tar emot fanan av Jan Carlson, kultur- och fritidschef.

 

 

 


Hittade du inte vad du sökte?