Fiberutbyggnaden fortsätter i Östra Göinge – passa på och beställ fiber!

Med start den 7 augusti fortsätter arbetet med fiberutbyggnaden på landsbygden. GlobalConnect (tidigare IP Only) startar då grävningsarbetet i områdena Tryggaröd, Glimminge och Hökaröd/Hanaskog.

Har du missat att anmäla ditt intresse för att få fiber installerat? Gör din intresseanmälan på GlobcalConnects webbplats redan idag.

– Jag vill verkligen uppmana alla som får möjlighet att ansluta sig till att faktiskt göra så. Vi vet inte när den möjligheten kommer finnas igen och efteranslutningar tenderar dessutom till att bli dyrare. Det blir dessutom extra viktigt nu när Telia beslutat sig för att stänga ner kopparnätet i Östra Göinge, säger Daniel Jönsson Lyckestam (M), kommunstyrelsens vice ordförande.

Vad händer i tätorterna?

Svenska Stadsnät (Telia) är klara med utbyggnaden och anslutningar av fiber i Broby och fortsätter nu till Immeln. Det finns fortfarande möjlighet att anmäla för att få fiber installerat i Immeln. Anmäl ditt intresse via Svenska Stadsnäts webbplats.

Begränsad framkomlighet – visa hänsyn!

När arbetet har startat kan framkomligheten vara begränsad under tiden arbetet pågår. Tack för att du visar hänsyn för personal, maskiner samt skyltar och avspärrningar som kan finnas vid grävarbetena.

Kontakt gällande installation och utförande i tätorterna

Du som har frågor gällande installation och utförande kan vända dig direkt till AKEA:

Elin Nordström-Lindquist, koordinator markavtal
elin.n.lindquist@akeab.se | 0733-02 14 92

Markavtalsavdelningen
markavtal.landsbygd@akeab.se | 0733-05 39 40

Kopparnätet släcks ner

Telia investerar i mobil- och fibernäten och stänger samtidigt det gamla kopparnätet. I Östra Göinge kommun släcks kopparnätet ner 2023-11-01. Du som är berörd får i god tid information från Telia eller din operatör om detta.

Mer information eller frågor gällande Framtidens nät

Läs mer om Framtidens nät och hitta kontaktuppgifter till kundtjänst för privat- och företagskunder på Telias webbplats.

Telekomguiden är en operatörsneutral kundtjänst som kan ge dig opartisk information och rådgivning. Besök Telekomguidens hemsida, mejla till info@telekomguiden.se eller ring på
020-243 000.


Hittade du inte vad du sökte?