Fältaren Agron guidar unga vuxna till sysselsättning!

Ser Agron Kuci välbekant ut? Ni är många som kan ha sett honom när han som fältassistent rör sig i på platser där ungdomar befinner sig. Sedan en tid tillbaka arbetar Agron även med arbetsmarknadsprojektet REACT-EU Sväng in som guidar unga vuxna till arbete eller annan sysselsättning.

Bild på Agron Kuci.

Agron Kuci.

– Att få höra ”det är tack vare dig som jag fick jobbet”, det värmer verkligen, säger Agron Kuci, fältassistent och projektmedarbetare.

Sedan februari i år är Agron en av kommunens två fältassistenter, vars huvudsakliga uppdrag är att arbeta förebyggande och fånga upp ungdomar i ungdomarnas vardagliga miljö, som på skolor, fritidsgårdar, idrottsplatser och andra centrala platser.

– En stor del i uppdraget som fältare handlar om att samarbeta med skolan och vara ett extra stöd för de ungdomar som kanske behöver en utomstående vuxen att prata med, berättar Agron.

För fältassistenterna är det naturligt att röra sig bland ungdomar, ta kontakt med dem och bygga relationer. Den kompetensen har kommit väl till pass när kommunens arbetsmarknadsenhet startat upp ett projekt som delvis bygger på uppsökande verksamhet för att marknadsföra projektet till rätt målgrupp.

– Arbetsmarknadsprojektet riktar sig till äldre ungdomar, från 18 till 24 år, och det fungerar inte alltid att vara lika framfusig som med den yngre målgruppen. De lite äldre blir oftast misstänksamma vid den första kontakten, men efter att jag frågat om de är intresserade av sysselsättning ändras tonen snabbt och de blir nyfikna, avslutar Agron.

Om REACT-EU Sväng in

Under våren 2022 startade ett projekt upp för Göingebor, i åldern 18-24 år, som varit utan arbete eller annan sysselsättning sedan någon gång efter den 11 mars 2020. I projektet får deltagarna bland annat vägledning, stöd i sitt arbetssökande och utbildningstips.

Kan projektet vara något för dig, eller någon du känner?

Välkommen att ta kontakt på Instagram, via telefon/SMS eller genom ett besök när Sväng in har drop-in.

Drop-in
Måndag-torsdag klockan 13-15. Obs! Den 11-15 juli har Sväng in sommarstängt.
Adress: Kyrkogatan 6 i Broby (ingång på baksidan)

Telefon/SMS
0709-12 77 34

Instagram
@react_svangin


Hittade du inte vad du sökte?