Efter dialog med unga: Kickbike-bana anläggs i Knislinge

Skissbild kick-bike-bana

En kickbike-bana i Knislinge har stått högt upp på mångas önskelista. Illustration: KAMOMA/Doms architect

Under året har kommunen planerat för en ny aktivitetsyta i Knislinge, som ska inspirera barn och unga till mer rörelse och aktivitet utomhus. Under den inledande fasen har barn och unga i Knislinge fått vara med och berätta vad de idag saknar och hade uppskattat i byn. En kickbike-bana har varit ett återkommande önskemål och nu presenterar kommunen ett konkret förslag!

Kickbike-banan, som ska anläggas intill den nuvarande lekplatsen vid busshållplatsen i Knislinge, kommer vara anpassad för både yngre och äldre barn. Runt om kickbike-banan kommer det finnas flera olika slags sittplatser och gröna planteringar för en parkliknande omgivning. Det blir en plats som även attraherar såväl unga som vuxna.

Intill den framtida kickbike-banan ligger idag Åstringagården, med historiska anor. Åstringagårdens röda fasad kommer fångas upp genom röda detaljer, bland annat röda lyktstolpar.

Nu, när ett konkret förslag till kickbike-bana finns, har barn och unga i Knislinge fått en förhandsvisning och i samband med det gett feedback på förslaget.

Byggstart planeras till våren 2023 och invigning till tidig sommar.

– I Knislinge har vi redan gjort mycket för byutvecklingen och nu tar vi ytterligare ett steg! Att barn och unga har goda möjligheter att röra på sig är viktigt och den här satsningen ska öka dessa möjligheter, säger kommunstyrelsens ordförande Patric Åberg (M).

Bild på Malte, Nova, Alma A, Valentina och Alma T som går på Snapphaneskolan.

Malte, Nova, Alma A, Valentina och Alma T på Snapphaneskolan är en av kommunens referensgrupper, som gett feedback på det framtagna förslaget.

Bild på Olle, Sixten, Harry, Saga och Yrsa som går i årskurs 3 på Västerskolan.

Även Olle, Sixten, Harry, Saga och Yrsa som går i årskurs 3 på Västerskolan har fått tycka till och komma med synpunkter.

Bild på Johanna Holgersson.

Kommunens planarkitekt Johanna Holgersson berättar för eleverna om byggplanerna.

Skärmklippsbild från Youtubevideon.

Klicka på bilden för att öppna filmen på Youtube.


Hittade du inte vad du sökte?