Dags för ett “Fryshus” i Östra Göinge

Behovet av en modern, positiv, inspirerande och kreativ mötesplats i Östra Göinge för ungdomar i åldern 15-20 år har blivit mycket tydligt, säger kommunstyrelsens vice ordförande Sofia Nilsson (C).

Under fyra månader har stiftelsen Fryshuset, på uppdrag av Östra Göinge kommun, genom en förstudie kartlagt behovet av en mötesplats för ungdomar i åldern 15-20 år. I förstudien har framför allt ungdomar från högstadie- och gymnasieskolor medverkat, men också vuxna från företag, föreningar och Östra Göinge kommun. Förstudien visar tydligt att ungdomarna vill skapa en mötesplats, som ger utrymme för många olika aktiviteter och intressen. Allt ifrån att bara mötas, fika och prata till att skruva på epa-traktorn eller mopeden. Mötesplatsen kan också underlätta integration och social sammanhållning samt ge stöd och uppmuntran för studier, arbete och entreprenörskap.

– Nu presenteras förstudien och dess rekommendationer, så att vi kan fatta beslut i december om att gå vidare för att skapa ett ”Fryshus” i Östra Göinge, säger kommunstyrelsens ordförande Patric Åberg (M).

För mer information kontakta:
Patric Åberg (M), kommunstyrelsens ordförande, tel 044-775 60 95
Sofia Nilsson (C), kommunstyrelsens 1 vice ordförande, tel 044-775 63 14

 


Hittade du inte vad du sökte?