”Dagens pasta” införs på kommunens alla skolor

Bild på elever som vid bordet i skolmatsalen.

Mätta och glada elever!

Östra Göinge kommuns måltidsenhet har nyligen infört ”Dagens pasta” tre dagar i veckan på kommunens alla skolor. Syftet är att få eleverna att äta mer, genom ytterligare ett alternativ på menyn!

Sedan tidigare erbjuder skolmatsalarna alltid två lunchalternativ varje dag, varav ett är vegetariskt. På tisdagar, onsdagar och torsdagar finns nu ett tredje alternativ – en pastarätt.

– Det kommer inte serveras exakt samma Dagens pasta på de olika skolorna, utan pastarätten väljs utifrån vad som redan finns i respektive kök. På så sätt kan vi även arbeta med att minska svinnet, berättar Emelie Torndahl, förstekock och arbetsledare i Göinge utbildningscenters kök.

En annan nyhet i skolmatsalarna är att det serveras nybakat bröd två dagar i veckan, varje vecka, och inte bara i samband med att det är soppa på menyn. Frukt i salladsbuffén varje dag är ytterligare ett nytt inslag, efter önskemål från eleverna själva.

– Alla de här satsningarna ska få eleverna att hitta något de tycker om varje dag och på så sätt äta mer. Mätta magar är glada magar och ökar elevernas förutsättningar att lära. Det här ska bidra till måluppfyllelsen och Östra Göinges pågående skolsatsning, säger Jenny Skagerholm, måltidschef.

Bild på bröd.

Nybakat bröd, två dagar i veckan, är numera standard i alla skolmatsalar.

Bild på pasta och pastasås.

Tre dagar i veckan kan eleverna välja Dagens pasta, om de vill.

Bild på salladsbuffén.

Efter önskemål från eleverna finns det frukt i salladsbuffén varje dag.


Hittade du inte vad du sökte?