Certifiering av Vård- och omsorgscollege

Torsdagen den 24 augusti firades certifieringen av nordöstra Skånes Vård- och omsorgscollege. Under ceremonin överlämnades certifieringsdiplomet till representanter från den lokala strygruppen.

Välbesökt och festlig tillställning

Firandet av nordöstra Skånes Vård- och omsorgscollege (VO-College) blev en succé. Den stora samlingssalen på Jacobsskolan var välfylld och bland besökarna fanns lokala politiker, tjänstemän samt  elever på omvårdnadsprogrammet och representanter från styrgruppen för nordöstra Skånes VO-College, de fem deltagande kommunerna, för att fira certifieringen.

Ceremonin inleddes av Annika Andersson och Andriette Näslund som presenterade övergripande information om VO-College och vad det skapar för mervärden för såväl verksamheterna, utbildarna och eleverna.
Därefter fick Ann Gripenlöf, representant från nationellt VO-College ordet och berömde vårt VO-College för en imponerande ansökan och ett gott arbete under vår första tid i organisationen. Ann tyckte redan att vi jobbade som en fullvärdig medlem i VO-College.

Ann avslutade sitt tal med att dela ut certifieringsdiplomet till styrgruppen.

Arbetet framöver

”Nu fortsätter arbetet med att på alla nivåer i våra organisationer, med god samverkan, arbeta för våra 8 övergripande mål. Dessa mål är viktiga för att möta framtidens stora utmaningar”, säger styrgruppens ordförande Annika Andersson.
Redan den 29 augusti träffades styrgruppen igen och drog upp handlingsplaner för målen.

Målen är att

1. Antalet elever som börjar på omvårdnadsprogrammet ska öka.
2. De som avslutar omvårdnadsprogrammet ska vara attraktiva på arbetsmarknaden.
3. Synliggöra och erkänna kompetens hos redan anställda medarbetare som saknar formell utbildning som undersköterska genom validering.
4. Den arbetsförlagda utbildningen (APL/LIA) ska genomgående hålla hög kvalitet.
5. Nordöstra Skånes VO-College ska ha en tydlig hälsoprofil.
6. Grundskolans elever ska få en positiv bild av vård- och omsorgsyrket.
7. Nordöstra Skånes VO-College ska samverka för att erbjuda redan anställda medarbetare goda möjligheter till kompetensutveckling.
8. Arbetssökande med intresse och personlig lämplighet för vårdyrket ska erbjuda praktikplatser och introduktionsutbildning inom vård och omsorg.

Certifieringsceremonin avslutades med ett föredrag på temat hälsa, med tanke på att ett av målen är att nordöstra Skånes VO-College ska ha en tydlig hälsoprofil. Ann Jönsson berättade om vikten av samarbete, hälsa och ett hälsosamt arbetsliv.


Hittade du inte vad du sökte?