Byggstart för ny- och ombyggnationen på Skogsbrynet

Idag sattes skopan i marken för ny- och ombyggnation av särskilda boendet Skogsbrynet i Sibbhult. På plats och tog det första spadtaget var Daniel Lyckestam Jönsson (M), Ordförande i Göingebygdens Trygga hem och kommunstyrelsens Vice ordförande.

Bild över området där ny- och ombyggnation ska ske.

– Den upprustning och modernisering av våra särskilda boenden som nu genomförs är en av de största satsningarna som någonsin gjorts i kommunen, säger Daniel Lyckestam Jönsson. Över en halv miljard kronor riktar vi nu mot att kunna erbjuda våra äldre ett modernt boende i toppklass. Spadtaget på Skogsbrynet markerar steg två av tre på denna resa vilket är riktigt roligt. Det goda åldrandet ska finnas i Östra Göinge!

När hela byggprojektet är klart kommer Skogsbrynet bestå av tre avdelningar med lika många kök och totalt 42 lägenheter samt utrymmen och arbetsplatser för medarbetare på boendet. Det kommer även finnas en stor lokal för gemensamma aktiviteter.

Samtidigt genomförs också tillgänglighetanpassning och totalrenovering av 20 radhuslägenheter.

Fakta om byggprojektet

Skogsbrynets äldsta delar kommer att rivas och ersätts med en nybyggd avdelning med 14 lägenheter. Den nya byggnaden länkas ihop till befintliga byggnader. Delen med matsal och befintligt storkök byggs om för dagligvård samt samlingssal och träffpunkt med mindre köksutrustning. Befintliga avdelningar utökas till 14 lägenheter per avdelning. En ny entré skaps samt det tillskapas personal- och administrationslokaler som även inrymmer även för hemtjänsten.

Nybyggnad: 20 lägenheter, 1 avdelningskök plus personalutrymmen.
Ombyggnad: 22 lägenheter, 2 avdelningskök plus personalutrymmen.
Ombyggnad: 20 anvisningslägenheter.

Byggnationen startar våren 2021 och beräknas vara klar våren 2023.

Göingebygdens Trygga hem

Det var år 2016 som Göingebygdens Trygga hem förvärvade kommunens särskilda boenden Västanvid i Knislinge och Skogsbrynet i Sibbhult. Syftet var att skapa en utveckling av de båda boendena.

Först ut för ombyggnation var Västanvid i Knislinge. Renovering, ombyggnation och tillbyggnation skedde i etapper och när allt var klart hade boendet utökats till att rymma 60 lägenheter fördelat på två våningar, en inbjudande innergård och lokaler utformade efter de boendes bästa.

Göingebygdens Trygga hem är en förening som har stiftats av Östra Göinge kommun samt Riksbyggen. Föreningens mål är att utveckla äldreboendena i Östra Göinge. I styrelsen för föreningen sitter representanter för PRO och SPF samt chefer i Östra Göinge kommun och representant för Riksbyggen.

 

 


Hittade du inte vad du sökte?