Bästa näringslivsrankingen någonsin!

Östra Göinge kommun har klättrat från plats 62 till 44 i Svenskt Näringslivs årliga ranking av företagsklimatet i Sveriges kommuner. Placeringen är kommunens bästa någonsin. 

Diagram som visar rankingens utveckling över tid, från 2014 till 2023.

– Både den här placeringen och förflyttningen som vi gjort över tid de senaste åren gör mig riktigt stolt. Det ger oss en bekräftelse på att vi är på rätt väg, säger kommunstyrelsens ordförande Patric Åberg (M).

Ranking utifrån företagens upplevelser och statistik

Rankingen, en temperaturmätare av företagsklimatet i Sveriges kommuner, redovisas varje år. Den bygger till två tredjedelar på undersökningen Företagsklimat, där lokala företagare har satt betyg på olika delar som gäller företagsklimatet i kommunen. En tredjedel av rankingen bygger på statistik.

Bild på Fredrik Persson.

Fredrik Persson, näringslivschef i Östra Göinge kommun.

– Placeringen och klivet upp sen förra året är såklart riktigt rolig att se. Jag tror att det som bidrar är kommunens tydliga näringslivsstrategi och att vi befinner oss nära kommunens företag, säger Fredrik Persson, näringslivschef.

Resultatet av årets undersökning Företagsklimat presenterades i våras. Här kan du läsa mer om Östra Göinges resultat i den undersökningen.

 


Hittade du inte vad du sökte?