Arbetsgivare och arbetssökande möts genom Göingematchningen

Göingematchningen, som är en del av kommunens arbetsmarknadsenhet, samarbetar med flera lokala företag och fungerar som ett forum för arbetsgivare och arbetssökande att mötas genom.

– Vi kan kalla det för en lokal platsbank, säger Camilla Larsson, arbetsmarknadskonsulent i kommunen.

– Göingematchningen finns dels för dig som arbetssökande för att hitta arbete, dels för företag att annonsera och hitta nya medarbetare.

Bild på Camilla Larsson.

Camilla Larsson, arbetsmarknadskonsulent.

Göingematchningen, som är kostnadsfri för alla parter, startade för två år sedan med fysiska matchningstillfällen. Men sedan pandemins utbrott har Göingematchningen varit digital, främst via Facebook där lediga jobb läggs ut löpande.

– Just nu finns några annonser på sidan men vår förhoppning är såklart att vi får in allt fler efterhand. Vi tipsar arbetsmarknadsenhetens deltagare och alla andra arbetssökande att bevaka Facebooksidan och söka de tjänster som matchar. Inom snar framtid hoppas vi kunna öppna upp för fler fysiska matchningstillfällen.

– Göingematchningen kan vara bra att följa för andra syften också, som tips om utbildningar eller annat som kan vara värdefullt för dig som är arbetssökande och inskriven på Arbetsförmedlingen.

Det är inte bara du som bor i Östra Göinge idag och är arbetssökande kan vända dig till Göingematchningen, utan även för den som planerar att flytta hit och har en specifik kompetens kan det vara väl värt att upprätta en kontakt.

– Det kan ju vara så att en person i en hitflyttande familj redan fått jobb medan en annan fortfarande söker. Då kan vi ju bana vägen genom våra kanaler, nätverk och branschråd.

– Det går bra att skicka CV och ett kort personligt brev, där du skriver vad det är för jobb du söker, till Göingematchningens mailadress.

Syns man inte, så finns man inte

Göingematchningen stöttar företag vid kompetensbehov, genom rekryteringsprocessen och i kontakt med andra aktörer.

– Vi har kontakt med många arbetssökande med olika kompetenser. Personerna saknar ofta kontakter i näringslivet och kunskap om arbetsmarknaden, vilket försvårar deras eget arbetssökande. Vi är länken mellan dem och företagen!

Den rådande kompetensbristen som finns i hela Sverige, märks även av i Östra Göinge. Även om det upplevs som svårt att rekrytera uppmanas företagen att fortsätta marknadsföra sig och annonsera ut sina lediga tjänster.

– Syns man inte, så finns man inte! Efterfrågan och kraven måste synliggöras. Jobben formas inte efter den som är arbetssökande, de formas efter företagens behov, avslutar Camilla.

Kontakta Göingematchningen

Kontakt för företag
För företag som söker nya medarbetare:
Camilla Larsson
044-775 67 94 | camilla.larsson@ostragoinge.se

Kontakt för arbetssökande
Mail: goingematchningen@ostragoinge.se
Göingematchningen på Facebook


Hittade du inte vad du sökte?