Aktivitetsytor i Knislinge ska inspirera till mer rörelse

Genom konkreta satsningar utomhus i Knislinge vill vi inspirera fler unga till ökad fysisk aktivitet. Efter ett inledande arbete med bland annat dialoger med målgrupperna har en idébank fyllts på och nu startar projekteringen!

– I Knislinge har vi redan gjort mycket för byutvecklingen och nu tar vi ytterligare ett steg! Att barn och unga har goda möjligheter att röra på sig är viktigt och den här satsningen ska öka dessa möjligheter, säger kommunstyrelsens ordförande Patric Åberg (M).

Miljöbild från Skolgatan i Knislinge.

Skolgatan i Knislinge.

Under vintern och våren har kommunen fört dialog med ungdomar och föreningar om vad framtida aktivitetsytor i Knislinge ska innehålla och på vilka platser de bäst placeras. Arbetet har resulterat i att vi just nu satsar på ett aktivitetsstråk mellan busshållplatsen vid Brobyvägen och Snapphaneskolan. Aktiviteterna ska attrahera barn och unga i olika åldrar samt både pojkar och flickor.

Aktivitetsstråket blir en del av det befintliga kultur- och grönstråk som löper mellan Åke backe och Wanås. Vid Åke backe finns redan idag ett utomhusgym och på grönområdet mellan busshållplatsen och Västanvid finns en större lekplats. Längs med sträckan finns även förskolor och skolor, vars utemiljöer får användas av allmänheten på kvällar, helger och andra tider när verksamheterna är stängda.

Planerar för kick-bike-bana

Vid grönområdet intill lekplatsen planeras nu för den kick-bike-bana som finns på de ungas önskelista och en landskapsarkitekt, som tar fram de första skisserna, har anlitats.

Anläggande av multiarena, liknande de som idag finns i Hanaskog och Sibbhult, samt utomhuspingis är exempel på andra förslag som kommunen kommer undersöka vidare.


Hittade du inte vad du sökte?