60 nya lägenheter uppförs i Broby centrum

Samtidigt som nya Broby station byggs i centrala Broby planerar det kommunala bostadsbolaget Göingehem för byggnationen av fyra nya hyresfastigheter med totalt 60 lägenheter. Först ut är tolv lägenheter på Bödkaregatan 25.

– Det händer mycket i Broby centrum just nu, med bland annat byggnation av ny busstation och rivning av skamfläckar. Att vi snart kan erbjuda fler – och dessutom helt nya – lägenheter i olika storlekar är väldigt viktigt för byns utveckling, säger kommunstyrelsens ordförande Patric Åberg (M).

– Det här är stora satsningar som verkligen kommer synas och upplevas som nya kvarter för de som bor i och besöker byn, säger Göinghems VD Henrik Loveby.

Tolv nya lägenheter på Bödkaregatan

Sedan ett par månader pågår markförberedande arbete för hyresfastigheten Sjömannen på Bödkaregatan 25. En äldre fastighet som var belägen på tomten revs under våren och Göingehem har tecknat avtal med en entreprenör, Clausen och Lovén Byggprojekt AB, som uppförde Sigfrids höjd i Knislinge. Byggnationen förväntas starta i augusti-september 2022 och inflyttning är preliminärt planerad till oktober 2023.

Illustration på fastigheten Sjömannen.

Sjömannen på Bödkaregatan 25 blir ett låghus med tre våningar och tolv lägenheter fördelat på en enrummare, fem tvårummare och sex trerummare. Illustration: Arkitektgården

Två nya hyresfastigheter vid Broby station

Intill nya Broby station planeras för två hyresfastigheter, Tapetseraren och Hövdingen med 21 respektive 12 lägenheter. De här fastigheterna kommer uppföras med träpanel som harmonierar med omgivningarna och en energisnål konstruktion. Upphandling av entreprenör påbörjas under hösten 2022 och byggstart kan förväntas tidigast våren 2023.

Skiss på Broby station ovanifrån.

Tapetseraren och Hövdingen uppförs väster och öster om Broby station. Illustration: Arkitektgården

Illustrationer för fastigheten Tapetseraren.

Tapetseraren kommer rymma 21 lägenheter fördelat på två enrummare, 13 tvårummare och sex trerummare. Illustrationer: Arkitektgården

Illustrationer för fastigheten Hövdingen.

Hövdingen kommer rymma 12 lägenheter fördelat på sex tvårummare och sex trerummare. Illustrationer: Arkitektgården

Äldre hyresfastighet rivs och en ny byggs på Snapphanegatan

I december 2022 påbörjas rivningen av en äldre hyresfastighet på Snapphanegatan 7, 9 och 11. Alla hyresgäster är informerade och utflyttningsprocessen påbörjad. Här planeras för uppförande av Fasantuppen, ett hus fördelat på tre våningar och femton lägenheter. Upphandling av entreprenör påbörjas tidigast vintern 2022-2023.

Illustration för fastigheten Fasantuppen.

Fasantuppen kommer rymma 15 lägenheter fördelat på en enrummare, tre 1,5-rummare, åtta tvårummare och tre trerummare. Illustration: ArkitektgårdenHittade du inte vad du sökte?