2021 års pristagare och stipendiater inom kultur och fritid har utsetts!

Här presenterar vi årets pristagare och stipendiater som utsetts av planeringsutskottet efter inkomna nomineringar.

Priserna och stipendierna delas ut som stimulans, uppmuntran och belöning till personer, föreningar eller andra aktörer som gjort uppskattade, framgångsrika eller värdefulla insatser, prestationer eller resultat inom sitt specifika område.

Grattis!

Årets kulturpris

Knislinge Folkets Hus- och Parkförening
Styrelsen och alla engagerade som har bidragit till att rädda och bevara Knislinge Folkets Park för lång tid framöver. En samlingsplats som är vad det heter – Folkets Park. En hyllning till alla dessa ideella krafter – privatpersoner, föreningsmänniskor, företagare, myndighetspersoner och framför allt medmänniskor, som med hårt slit har åstadkommit en behjärtansvärd insats för framtiden.

För detta engagemang får Knislinge Folkets Hus- och Parkförening kommunen kulturpris.

Årets kulturstipendium, ungdom

Noah Selg, 14 år
Östra Göinges egna magiker! Noah började så tidigt som i 5 – års åldern med magi och har haft en fantastisk utveckling under åren. Scenerna han har uppträtt på har blivit större och större och få i kommunen har missat hans deltagande i tv-programmet Talang tidigare i år.

Noah får årets kulturstipendium för sitt fantastiska trolleri.

Årets idrott- och fritidspris

Abdirahman ”Abdi” Ali
Abdi är killen med hjärtat på rätta stället. Han brinner för ungdomarna i Östra Göinge. Han är en förebild då han inte gör någon skillnad på ungdomarna, vare sig om man kommit snett i livet, har annan härkomst, eller har svårt att finna nya kompisar. Han tar kontakt med föreningar för att ha samarbeten. Han samarbetar även med Fryshuset och har för tillfället en timanställning där. En stor del av fritiden engagerar han sig i att få ungdomar mer aktiva och hjälper bland annat till med att ge nyanlända de förkunskaper de behöver för att kunna deltaga. Abdirahmans vision är att få expandera Fryshuset för att ge ungdomar i Östra Göinge bättre förutsättningar.

Abdirahman är en värdig vinnare av Idrott- och fritidspriset.

Årets idrott- och fritidsstipendium, ungdom

Inez Olsson, 14 år
Inez började rida på ridskola som 2,5 åring och har tävlat aktivt inom grenen hoppning sedan hon var 5 år. Hennes intresse för hästar och ridsport, tillsammans med stort engagemang, har gjort att hon under åren har utvecklats från att tävla på lokal nivå till att idag tävla på nationell nivå. Genom målmedveten träning och tävling har hon tillsammans med sin C – ponny, Anemon II, haft flera framgångar under året. Inez har deltagit i Sverigeponnyn – en inverkanscup där det förutom felfria ritter, även är bedömning av ryttarens sits, inverkan, följsamhet, tempo och vägval. Med felfri ritt och 26,2 inverkanspoäng (max 30 p) vann hon kvalet och har ridit på anrika Gothenburg Horse Show, vilket är en av världens ledande inomhustävlingar i ridsport. Hon kvalificerade sig till SM under året och startade sitt första SM inomhus på Grevagården med gott resultat. Inez sätter alltid omsorgen och omvårdnaden om hästen i första hand, vilket är en förutsättning för att hon ska kunna nå sina mål inom ridsporten i framtiden. Inez nästa mål är att starta internationellt.

För dessa insatser får Inez årets Idrott- och fritidsstipendium – Ungdom.

Årets mästerskapsutmärkelse

Mästerskapsutmärkelser delas ut till alla som tagit guld, silver eller brons på tävling med SM-status eller högre om man är boende i vår kommun eller tävlar för en förening som har sin bas här. Så det blir en ren information om dessa.

Årets Mästerkapsutmärkelser tilldelas Inez Olsson som tog silver i ponny-SM kategori C 2021 med sin ponny Anemon II, Mikael Persson som tog guld på SM i mountainbike-orientering i klassen H40 och Svante Selin som tog brons på USM i orientering i klassen H 16.

 

Kontakt för mer information

Jan Carlson, Kultur- och fritidschef
jan.carlson@ostragoinge.se | 044-775 63 29


Hittade du inte vad du sökte?