Onsdag 28 februari 2024
Kategori:

Datum: 30 september, 2023

Tid: 10:00 - 12:00

Kostnad: Frivillig avgift

Arrangör: Boalts Bygde och Kulturförening

E-post till arrangör: ingjoh.fargeshult@gmail.com

Beskrivning:

Tipsrunda för både barn och vuxna. Kort promenad. Det serveras fika med hembakat. priser och en titt i ryggåsen.
Hjälp oss hjälpa Världens Barn. Eller gå in på denna länk!
https://bossan.varldensbarn.se/hjaelp-till-vaerldens-barn
Boalts Bygde & Kulturförening

Map Unavailable


Kategori:

Datum: 3 september, 2023

Tid: 09:00

Kostnad:

Arrangör: Centerkvinnorna och SV (Studieförbundet Vuxenskolan)

E-post till arrangör: Ingrid Johansson 070-5222446 , e-post: ingjoh.fargeshult@gmail.com

Beskrivning:

Det är åter dags för det natursköna Immelntrampet. Det är det 25-te trampet och tyvärr sista året som det arrangeras av Centerkvinnorna i samarbete med Studieförbundet Vuxenskolan. Vi hoppas att andra kan ta över.

Start och mål på 4 platser: Immelns kanotcenter, Örsnäs Hembygdsgård, Strönhult: Börje & Ann-Margret Nilssons gård eller Breanäs. Man väljer själv!

Starttid: 09.00 – 11.00. Målgång: Senast kl 15.00 Startavgift: Vuxna 50 kr, barn 25 kr. Vi tar Swish!

Cyklisterna tar sig runt på mycket natursköna vägar, ofta intill sjön, över Skarvik, mot Mjönäs och Örsnäs Hembygdsgård som utgör start/målplats. Vidare mot Skärsnäs och Filkesboda där Bildsköne Bengtsson och Tatuerade Johansson höll till. På en vackert belägen gård i Filkesboda finns det en gårdsbutik som bl.a.säljer hjortkött från eget hjorthägn och slakteri. Längre fram passeras Edre Ström som utgör förbindelse mellan Immeln och Filkesjön. Här startar en etapp på Skåneleden. I Nyteboda passeras Harry Martinssons födelsehem. Här fanns tidigare Nyteboden. Nästa ”hållplats” är Strönhult på Börje och Ann-Margret Nilssons gård. Turen fortsätter på vackra, slingrande vägar genom Strönhult & Björkhult mot Breanäs Här passerar man Möllehem där möbelsnickaren/korgmakaren Teodor Renud bodde tillsammans med sin bror och syster. Allt har bevarats och är stycke kulturhistoria. Ägs numera av Örkeneds hembygdsförening. Breanäs, vackert beläget vid sjön, är nästa stopp. Här ligger Breanäs Hotell som erbjuder speciellt boende i tält, kallat ”Glamping”. Vägen fortsätter ner mot Immeln som utgör mål för de som startar där.
På startkortets baksida finns lite information.

Frågor: På varje start- och målplats finns en fråga som man skall svara på. Frågorna utgör kontroll på att man cyklat hela rundan och kan delta i utlottningen av vinsterna. Utslagsfråga i Immeln. På alla platserna bjuds det på förfriskningar!

Priser: Som vanligt blir det ett antal priser att vinna. Första priset utgörs, liksom tidigare, av ett litet konstverk i diabas, skapat av Pia Lindberg, Gylsboda. För att vinna detta, måste man cyklat hela rundan och ha flest rätt på frågorna, inklusive utslagsfrågan. Övriga vinster, bland annat boken ”Immeln, Sagornas sjö”, lottas ut bland alla deltagare som svarat på frågorna. Priser också till gruppen upp till 15 år. Alla som cyklat hela rundan får ett diplom.

Alla kan delta, ung eller gammal, man eller kvinna, hela familjen. Tiden är inte avgörande bara att man är i mål före kl 15.00. Det viktigaste är att ta sig runt, hela rundan, svara på frågorna och att njuta av vacker natur och kultur.

Map Unavailable


Kategori:

Datum: 19 augusti, 2023

Tid: 07:00 - 16:00

Plats: Immelns småbåtshamn

Kostnad:

Arrangör: ATOBE tillsammans med FK Göingarna

E-post till arrangör: melker@atobe.se

Beskrivning:

Immeln Swimrun är ett löp- och simlopp som startar vid vackra Immelnsjön i Östra Göinge.
Loppet går genom omväxlande och utmanande terräng. Huvuddelen av löpningen sker i skogsmiljö och simningen sker i lugn sjömiljö.

Välj mellan distanserna 7 km, 16 km och 31 km. Det finns även en kortare bana för barn.
Oavsett om du är en nybörjare eller erfaren Swimrun-atlet har Immeln Swimrun något för dig.

Anmälan och mer information hittar du på arrangörens webbsida https://atobe.se/.

Loading Map....


Kategori:

Datum: 25 februari, 2023

Tid: 10:00 - 13:00

Kostnad: Gratis

Arrangör: STF Östra Skåne

E-post till arrangör: bengt@klingheim.nu

Beskrivning:

Lördagen den 25 februari kl 10.00. Samåkning från Naturums parkering i Kristianstad kl 9.15. Samling vid Breanäs strövområdes parkering kl 10.00. Vi vandrar i Breanäs natursköna område och avslutar med en grillning vid Immelns strand. Medtag det du vill grilla. Sträcka cirka 5,5 km. Info: Margareta Svantesson 0705-125780 eller svantesson.margareta@gmail.com

Map Unavailable