
Datum: 25 april, 2025 - 27 april, 2025
Tid: 17:00 - 18:00
Plats: Knislinge Folkets Park
Kostnad: Gratis
Arrangör: Milvus Artistic Research Center
E-post till arrangör: kajsa@milvusart.se
Beskrivning:Välkommen till Knislinge Folkets Park den 25–27 april för att fira MARC:s nya hem tillsammans med Knislinge Folketshus och Parkförening samt TIME TO ROCK FESTIVAL.
Vi ser fram emot en händelserik helg med framträdanden av Cristina Caprioli, Frédéric Gies, Pontus Pettersson, Sophia Mage, Rachel Tess och Szuper Gallery samt dansworkshops, fika och musikalisk underhållning.
Evenemanget är kostnadsfritt / donations baserat (betala vad du kan vid ankomst) och ingen förbokning krävs.
Welcome to MARC’s new home at Knislinge Folkets Park. We feel honored for the opportunity to work in this prominent space built with, for, and by our community. We look forward to introducing you to our work, the artists who shape our organisation, and a multitude of ways to meet and experience dance.
Rachel Tess, artistic director MARC
Program:
Fredagen den 25 april
17.00 – 18.00 Invigningstal, mingel och snacks
18.00 – 19.00 handled and gone av och med Cristina Caprioli,
20.00 – 21.00 Flip Side: She Drifts She Charges av Sophia Mage med Rachel Tess
21.30 – 23.00 Hemlig musikgäst
Lördagen den 26 april
11.00 – 14.00 MASKOT, Dansworkshop för barn, vårdnadshavare och syskon
14.30 – 17.30 The wall on behalf of the body av Pontus Pettersson
17.30 – 18.30 MÖT MARC och PARK, mingel och snacks
19.00 – 00.00 Dance is ancient av och med Frédéric Gies
Söndagen den 27 april
11.00 – 14.00 MASKOT Dansworkshop för barn, vårdnadshavare och syskon
14.00 – 16.00 Filmvisning av verk från Szuper Gallery
16.00 – 17.00 Flip Side: Visualizing the woman I want to become in the mirror av Frédéric Gies med Rachel Tess
Se mer info och hela programmet på: www.milvusart.se/housewarming
Om medverkande konstnärer:
Pontus Pettersson är en svensk konstnär och koreograf baserad i Stockholm. Han arbetar i gränslandet mellan koreografi, konst och samtida dans, där han sammanflätar text, objekt, skulpturer och rörelse. Hans praktik sträcker sig över installationer, poesi, fontäner, kattpraktik och dans.
Pettersson är utbildad vid Den Danske Scenekunstskole och har en masterexamen från både Stockholms konstnärliga högskola och Konstfack. Han driver tillsammans med Izabella Borzecka plattformen Delta och arrangerar festivalen My Wild Flag tillsammans med Karina Sarkissova.
Frédéric Gies är en Malmöbaserad dansare och koreograf. Genom att blanda strukturerad komposition med rå fysisk intensitet utforskar deras arbete dans bortom språket. Med influenser från balett, 90-talets samtida dans, technoklubbs-kultur och somatiska praktiker sammanför de olika dansformer.
Sedan 1996 har Gies skapat över 30 verk som visats internationellt. De har arbetat med framstående konstnärer, lett masterprogrammet i koreografi vid DOCH-SKH och utvecklat den inflytelserika praktiken Technosomatics.
Rachel Tess (f. 1980) är en amerikansk koreograf och dansare baserad i Sverige, där hon leder MARC i Knislinge. Hon har en BFA från The Juilliard School och en masterexamen i koreografi från DOCH.
Tess har dansat med Les Grands Ballets Canadiens, GöteborgsOperans Danskompani och Cullbergbaletten. Hon har även skapat koreografier för repertoardanskompanier som Norrdans, Skånes Dansteater och Danish Dance Theater.
För sitt arbete med att producera dans på landsbygden tilldelades hon Birgit Cullberg-stipendiet 2019 och Region Skånes kulturpris 2023.
Cristina Caprioli (f. 1953) är en framstående koreograf verksam i Sverige sedan 1980-talet. Hon grundade ccap och har skapat föreställningar, forskningsprojekt och festivaler som Talking Dancing (1997). TRÄD har spelats över 600 gånger sedan 2011. Caprioli är professor vid Stockholms konstnärliga högskola och har mottagit flera utmärkelser, bland annat Cullbergpriset och Guldlejonet (2024) vid Venedigbiennalen – en hedersutmärkelse delad med ikoner som Pina Bausch och Merce Cunningham.
Sophia Mage (US/DK) är konstnär, mamma och raver. Hon närmar sig performance som en världsskapande process, där kosmisk insikt möter skarpa detaljer. Sensualitet, abjektion, skräck, eufori och evighet genomsyrar hennes verk. Genom att omfamna motsägelser övermättar, upplöser och omformar hon den mänskliga erfarenheten. Transformation är central i hennes praktik och estetik. Mage har en BA i statsvetenskap och har studerat vid Den Danske Scenekunstskole.
Var?
Milvus Artistic Research Center
Knislinge Folkets Park
Parkgatan 7
289 33 Knislinge
Parkering finns på plats.
Entrén till parken är i marknivå och vi har tillgängliga toaletter på området.
Det kommer att finnas lättare mat, snacks, kaffe och drycker tillgängliga på parken under invigningen.
OM MARC
Milvus Artistic Research Center (MARC) främjar en dialog mellan hantverk och innovation, teori och praktik samt kreativitet och kunskap genom undersökningar i performancefältet. MARC grundades 2013 i Kivik och bjuder in konstnärer från hela världen att delta i upp till en månads långa residens vid centret. Med en bas i den gamla Skofabriken i Knislinge mellan 2018-2024 och från 2025 i Knislinges Folkets park erbjuder MARC en miljö för konstnärligt arbete utanför dess vanliga sammanhang i storstaden och har därmed blivit en viktig plattform för konstnärer från hela världen att mötas, skapa och utvecklas. Genom residensprogrammet tillhandahåller MARC en plattform där performancepraktiker, arbetsmodeller och metodologier undersöks och nya verk skapas och delas mellan konstnärer och publiker.


Datum: 29 januari, 2025
Tid: 18:00 - 20:30
Plats: Glimåkra folkets park
Kostnad: 100kr Halva priset för personer under 18år.
Arrangör: Glimåkra utveckling och Glimåkra Folkets Park
E-post till arrangör: info@glimakrafolketspark.se
Beskrivning:Glimåkra utveckling, Glimåkra Folkets Park och Postkodstiftelsens Grannskapsintiativ bjuder in till dans och semla!
Tillsammans med danspedagogen Mona Nilsson, kan du utmana dig själv oavsett ålder och nivå. Det viktigaste är att det är en kväll för dans och en god semla. Semla och valfri musik ingår.
100 kr för dans och semla. Halva priset för personer under 18år.
Anmälan senast 27/1
Swisha till 1236406524, och skriv DANS och antal i meddelande.


Datum: 30 oktober, 2024
Tid: 14:00 - 14:30
Plats: Snapphanehallen
Kostnad: Fri entré
Arrangör: Kultur & Fritid
E-post till arrangör: kultur@ostragoinge.se
Beskrivning:Om bubblande prickar och runda ljud
Om svarta hål och busiga fläckar
Med inspiration av den japanska konstnären Yayoi Kusamas universum av prickar bjuder Memory Wax in till en danskonstföreställning full av fantasi. Tillsammans upptäcker vi det lilla i det stora & det stora i det lilla.
Vi lär känna oss själva & vår omvärld, vårt eget fantastiska universum.
För barn 3 – 6 år
Fri entré men med begränsat antal platser.
Boka din plats genom att kontakta oss på 044-775 61 40 eller kultur@ostragoinge.se


Datum: 29 oktober, 2024
Tid: 10:00
Plats: Kulturhuset Vita Skolan
Kostnad: Fri entré
Arrangör: Kultur & Fritid
E-post till arrangör: kultur@ostragoinge.se
Beskrivning:BEFRIA VÅRA TÅR, NU ÄR DET VÅR!
TÅR är en finurlig dansföreställning där vi äntligen får vända upp och ner på kroppens hierarkier och sätta tårna som alltid är längst ner högst upp i ljuset.
TÅR framförs av tjugo tår och två dansare till nykomponerad musik. Musikens egensinniga toner kommer från att tårna själva spelat instrumenten som kompositören skapat musik av. I takt med musiken befinner sig dansarna nära golvet i barnens höjd och nivå genom hela föreställningen. Med inspiration från det lilla barnets rörelser och självklara förhållningssätt till sin egen och andras kroppar dansar vi över golvet. Vi hasar, kryper, ålar, rullar, balanserar, tassar och trippar på tå.
Tårna är individer men också alltid ett kollektiv, en och en men ständigt i kontakt med sina nära och kära. Tår, som efter vi lärt oss gå bär oss genom livet, tar oss nu ner på jorden, får luft under vingarna och flyger ut på dansgolvet!
Målgrupp: 0-5 år.
Begränsat antal platser, boka din plats på kultur@ostragoinge.se eller 044-7756140 (under Broby biblioteks öppettider.)
Konstnärligt team:
Konstnärlig ledning, koreografi & dans: Jilda Hallin & Lisa Nilsson
Musik: Björn Lindberg
Scenografi & Grafik: Annika Carlsson
Kostym: Klara Helin
Ljusdesign: Tanya Johansson
Dramaturgi: Sally O´Neill
Producent: Hanna Falk
Film & Klipp: Gustav Hugo Olsson
Foto: Graham Adey
Föreställningen är producerad med stöd av Kulturrådet, Region Skåne och Malmö Stad i residens hos Barnens Scen och Dans i Blekinge

Foto: Graham Adey
Datum: 21 juni, 2024
Tid: 14:00 - 16:00
Kostnad:
Arrangör: Equmenia Knislinge SMU
E-post till arrangör: Paulina_norup@hotmail.com
Beskrivning:Välkomna att fira midsommar på Åstringagården i Knislinge!
Mellan kl 14-16 finns det möjlighet att köpa hembakt fika, lotter, ponnyridning, fiskdamm, dans kring midsommarstången!
Arr: equmenia Knislinge SMU (scout)