Kategori:

Datum: 29 oktober, 2021

Tid: 18:00 - 20:00

Plats: Trollarinken, Glimåkra

Kostnad: 25kr

Arrangör: Glimma Hockey

E-post till arrangör: ungdomssektionen@glimmahockey.se

Beskrivning:

ISDISCO 29 oktober.
(Utan skridskor går också bra)
Trollarinken , Glimåkra.
Öppet 18.00-20.00.
Isdiscot är för elever i åk F-6
25kr inträde.

Starta höstlovet med ett festligt DISCO! Kom och rocka loss på isbanan eller häng på ovanvåningen.

Välkomna till ishallen i Glimåkra fredagen den 29 Oktober!

All skridskoåkning sker på egen risk. Hjälm vantar/handskar är obligatoriskt på isen. Klubba eller puck ej tillåtet.

Är man förkyld eller sjuk stannar man såklart hemma!

Loading Map....


Kategori:

Datum: 19 november, 2021

Tid: 18:00

Plats: Sibbhults Folkets hus

Kostnad: Entré: 100:– barn & unga 0–18 år, fri entré

Arrangör: Musik i Syd/ Musikriket, Östra Göinge kommun

E-post till arrangör: kultur@ostragoinge.se

Beskrivning:

Med melodiska plock-gitarrer, hjärtskärande texter och underhållande mellansnack har Traveling John gjort sig känd för att beröra sin livepublik. Musiken kan beskrivas som amerikansk singer-songwriter/folk/pop och alltid med berättandet i fokus.

John Dunsö a.k.a. Traveling John valde att sätta allting på paus i livet, för att ge sig ut i världen och skriva musik. Med sin gitarr och inspelningsutrustningen i sin ryggsäck åkte han omkring i Nord- och Sydamerika i tre år. Platserna och människorna han träffade blev till låtar, som han tog med sig hem till Sverige där dom spelades in och gavs ut på debutalbumet ”Traveling John”. Med sig har han musikerna Anne Marte Eggen på bas och sång samt Sofia Janninge på percussion, sång och fiol.

Förköp på biblioteket eller boka på kultur@ostragoinge.se eller 044-775 61 40 under Broby biblioteks öppettider. Även biljettförsäljning vid konserttillfället

Loading Map....


Musikern John går med sin gitarr i höger hand och resväska i vänster hand.

Kategori:

Datum: 6 oktober, 2021

Tid: 19:00

Plats: Kulturhuset Vita Skolan

Kostnad: Entré: 100:– barn & unga 0–18 år, fri entré

Arrangör: Musikriket, Östra Göinge kommun

E-post till arrangör: kultur@ostragoinge.se

Beskrivning:

Nü Fionas sound sträcker sig från kaffe och tjära utspillt över en gammal folksångsvinyl till en drömskt svävande finstämdhet någonstans i den djupa dalen av indie och folkpop. Med sång, gitarr, fiol, kontrabas och trummor skapar kvartetten en intim atmosfär där personliga men samtidigt allmängiltiga texter lockar tanken medan kroppen får röja till musikens språk.

Den musikaliskt autodidakta låtskrivaren, gitarristen och sångerskan Izabelle Norén har ett uttryck som inte liknar något annat, då det är ett resultat av hennes liv som gatumusikant och vagabond. Tillsammans med Malte Zeberg – kontrabas, Jonathan Kabell – trummor och Tulda Nielsen – fiol och sång bildar de gruppen Nü Fiona.

Entré: 100:– barn & unga 0–18 år, fri entré

Förköp på biblioteket eller boka på kultur@ostragoinge.se eller 044-775 61 40 under Broby biblioteks öppettider. Även biljettförsäljning vid konserttillfället.

 

Loading Map....


Foto: Føydis Bergheim Ruud

Kategori:

Datum: 9 september, 2021

Tid: 19:00

Plats: Folkets Park, Knislinge

Kostnad: Vuxna 100 kr, gratis för unga upp till 18 år.

Arrangör: Musikskolan, Musikriket/Musik i Syd, Kultur & Fritid

E-post till arrangör: kultur@ostragoinge.se

Beskrivning:

Lena Willemark har under åren komponerat en mängd musik för olika konstellationer och har tagit emot en rad utmärkelser. Roger Tallroth har spelat i nästan alla genrer med många musiker i världsklass.

Ta chansen att se dessa två av Sveriges främsta folkmusiker i ett sprudlande musikaliskt möte!

Tid och plats: torsdagen den 9 september, klockan 19.00, Knislinge Folkets Park

Entré: Vuxna 100 kr, gratis för unga upp till 18 år. Förköp på biblioteken eller boka på kultur@ostragoinge.se eller tel. 044-775 61 40 (under Broby biblioteks öppettider). Även biljettförsäljning vid speltillfället.

 

Loading Map....


Bild på Christina Nilsson och Sebastian Durán, med text där det står Nationaldagskonsert
Kategori:

Datum: 6 juni, 2021

Tid: 12:00 - 14:00

Plats: Broby hembygdspark

Kostnad: Gratis

Arrangör: Kultur & Fritid

E-post till arrangör: kultur@ostragoinge.se

Beskrivning:

Minikonsert med celebert besök på nationaldagen!

Det är med glädje vi kan meddela att vi på nationaldagen den 6 juni planerar att genomföra en minikonsert på hembygdsparkens nya scen. Det blir en lättsam och pampig konsert med känd och älskad operamusik, men även inslag av musikal och operett!

Programmet börjar med hissande av flaggan, konsert med musikskolans elever och tal. Efter detta följer en konsert med Magnus Svensson, Christina Nilsson och Sebastian Durán.

Magnus Svensson är en av Sveriges främsta pianister. Magnus är konstnärlig ledare för Stockholms konserthus och spelar med vår tids stora stjärnor.

Christina Nilsson är Ystadbördig sångerska och ett av de hetaste nya namnen på operahimmeln. Hon har redan sjungit stora roller som Aida och Elsa i Lohengrin, och arbetet på både Svenska och utländska operahus. Hennes senaste konsert var på Bolsjojteatern i Moskva där hos sjöng tillsammans med Placido Domingo och Anna Netrebko. Och nu är det dags för Broby hembygdspark!

Sebastian Durán, är bariton och när han inte är i väg och arbetar, bor han i Fjälkestad. Han har jobbat både i Sverige och utomlands, senast på Kungliga operan i Stockholm. I höst är han åter aktuell med en av huvudrollerna i Benjamin Brittens ”En midsommarnattsdröm” på Malmö opera.

Från och med den 1 juni kommer nya restriktioner gällande stående och sittande publik att börja gälla i Sverige. Konserten sker i enlighet med dessa restriktioner.

Anmälan
Konserten är gratis men plats måste förbokas. Du bokar din plats genom att mejla till kultur@ostragoinge.se  eller genom att ringa biblioteket i Broby på 044-775 61 40. OBS!  Begränsat antal platser.

Loading Map....


Bild på Christina Nilsson och Sebastian Durán, med text där det står Nationaldagskonsert

Fotografer: Peter Knutsson och Olle Enqvist