Stenstipendiet delas ut – följs av guidad busstur genom stenriket!

Kategori:

Datum: 19 juni, 2024

Tid: 13:00 - 16:00

Kostnad:

Arrangör: Östra Göinge kommun

E-post till arrangör: kultur@ostragoinge.se

Beskrivning:

På eftermiddagen den 19 juni är det dags för både visning av verk och stenstipendeutdelning i Broby.  Maria Jacobssons (stenstipendiaten 2022) är på plats och visar sitt stipendiekonstverk och 2024 års stipendiat Anna Pehrsson tar emot sitt stipendium. Därefter blir det en guidad tur med buss genom stenriket Östra Göinge!

I Östra Göinge har olika stensorter både brutits och förädlats i århundraden. Stentraditionen är djupt förankrad i vår bygd och Östra Göinge kommun arbetar för att bevara arvet som den göingska naturen gett oss och de tidigare generationerna lämnat efter sig. Stenindustrin är en viktig del i näringslivet i denna region.

Vartannat år delar kommunen ut ett stenstipendium. Stenstipendiaten år 2022 är Maria Jacobson. Eftermiddagen den 19 juni berättar Maria om sitt arbete och stipendiekonstverk. Stenstipendiaten 2024 är Anna Pehrsson som intervjuas och tar emot sitt stipendium. Därefter erbjuds sedan en unik och spännande guidad bussresa i Stenrike med stopp för kaffe och kaka för de som vill och anmäler sig.

Anmälan
Östra Göinge kommun välkomnar alla intresserade till bussresa och guidning. Anmäl dig via mejl till kultur@ostragoinge.se  senast måndagen den 17 juni. Allt är kostnadsfritt.

Program
13.00 – Patric Åberg – kommunstyrelsens ordförande, hälsar välkommen och delar ut 2024 års stenstipendium till Anna Pehrsson.

13.10 – Thomas Kjellgren presenterar och har samtal med stenstipendiaten 2022, Maria Jacobsson samt 2024 års stenstipendiat Anna Pehrsson.

13.30 – Avresa med Buss och Guidad tur under ledning av Thomas Kjellgren, Kai Marklin, Björn Carlesson, Anders Carlzon till skulpturparken i Sibbhult, Granum Stenprodukter samt stenmuseet i Immeln.

16.30 (ca.) – Bussen är åter i Broby.

Under turen bjuds på ”kaffekorg” som är sponsrad av Sveriges Stenindustriförbund.

Map Unavailable


Hittade du inte vad du sökte?