Konst & litteraturfestival Mycocosm

Kategori:

Datum: 21 oktober, 2023

Tid: 11:00 - 18:00

Plats: Wanås Konst

Kostnad: Programmet ingår i entréavgiften, gratis för medlemmar i Wanås Konstklubb.

Arrangör: Wanås Konst

E-post till arrangör: info@wanaskonst.se

Beskrivning:

Konst & litteraturfestival Mycocosm
– om träd, svampar och det förunderliga nätverk som förbinder dem

Vi vill uppmärksamma gäster på att delar av programmet under festivalen kommer hållas på engelska samt att vissa av programpunkterna kommer kräva att man reserverar biljett.

Vi är glada att erbjuda dig som besökare en extraordinär upplevelse i höst! Den 21 oktober drar vi igång vår nya, årliga konst & litteraturfestival, som dedikeras till ämnen som rör naturen och andra organismers världar. Årets festival cureras i samarbete med David Zilber – boknörd, kock, forskare och författare till bästsäljande kokboken The Noma Guide to Fermentation.

Under festivalen utforskar vi svamparnas förunderliga värld och deras underjordiska nätverk mycel. Vi får även ta del av ett samtal med stjärnbiologen Merlin Sheldrake, författare till bästsäljaren Ett sammanvävt liv: hur svamparna förenar vår värld, förändrar våra sinnen och formar vår framtid; skapande verkstäder i Wanås Konst Studio och en specialmeny i caféet som utvecklats tillsammans med David Zilber.

Ute i parken kan du som besökare lära dig mer om, och plocka, svamp med svampexperter samt uppleva ett unikt musikuppträdande av musikern Cosmo Sheldrake, som skapar musik med egna inspelningar från naturen. När mörkret faller inleds Hupenhensis – Offernatt, en performance av årets konstnär Carola Grahn.

Häng med på en dag för sinne och själ!

Det fullständiga programmet och information om anmälan till programpunkterna presenteras i september. Håll utkik på vår hemsida och i våra sociala medier.

Map Unavailable


Hittade du inte vad du sökte?