Vaccination av 16-17-åringar startar vecka 32

29 juli, 2021

Vaccinationen mot covid-19 håller på för fullt, just nu i åldrarna 18 och äldre. Glädjande nog är det enligt Region Skåne många skåningar som väljer att vaccinera sig; till exempel har närmare 80 procent av de mellan 50 och 59 år fått sin första dos och nästan 70 procent bland de mellan 40 och 49 år.

Från […]Nu står det klart – Skanska bygger nytt kommunhus

27 juli, 2021

Idag, den 27 juli, tecknade kommunen ett kontrakt med Skanska som innebär att de får uppdraget att bygga Östra Göinges nya kommunhus.

Det står klart efter att den överklagan som lämnades in mot kommunen gällande brott mot Lagen om offentlig upphandling avslogs av Förvaltningsrätten, som fastställt att upphandlingen har skötts på ett korrekt sätt.

– Det känns […]Kommunen och polisen presenterar medborgarlöftet för åren 2021-2022

21 juli, 2021

Medborgarlöften är en del i polisens och kommunens samverkan i det brottsförebyggande och trygghetsskapande arbetet. Medborgarlöften baseras på det som medborgarna upplever som lokala problem. Det handlar om konkreta aktiviteter som kommun och polis tillsammans kommit överens om att utföra i syfte att öka tryggheten och minska brottsligheten i Östra Göinge.Tipsa oss om fallna träd

19 juli, 2021

Fredagen den 16 juli drog ett kort men intensivt oväder in över Östra Göinge och främst Knislinge drabbades. Sedan dess arbetar räddningstjänsten med att röja undan fallna träd och större grenar. Tipsa oss gärna om platser med fallna träd, eller där många grenar och kvistar minskar framkomligheten, på FixaMinGata.Avbrott i kommunens fjärrvärmenät i Hanaskog

8 juli, 2021

Lördagen den 10 juli mellan kl. 07.00-15.00 kommer Tarkett utföra underhållsarbete på sin elanläggning, vilket medför avbrott på fjärrvärmen i Hanaskog.

Förhoppningsvis blir avbrottet kortare än aviserat. Tack för er förståelse.Ny e-tjänst för att ansöka om skolskjuts

7 juli, 2021

Nu finns det en ny e-tjänst för att ansöka om skolskjuts! E-tjänsten, som är öppen från och med idag, kräver ingen inloggning. Via e-tjänsten kan vårdnadshavare välja att få beskedet om skolskjuts skickat till sig via brev eller följa ärendet digitalt i Skolskjutsportalen. För att se information i Skolskjutsportalen krävs inloggning med BankID.

Ansökan om skolskjuts […]Sommarboken – Läs 6 böcker – få en bok!

7 juli, 2021

Sommarboken 2021 pågår mellan den 21 juni – 31 augusti. Alla barn och unga upp till 18 år kan vara med. Du lånar böcker och hämtar ett sommarbokshäfte på ditt närmaste bibliotek. När du har läst 6 stycken böcker och lämnat in ditt häfte får du en bok i present.

Läs mer om våra bibliotek

 Premiär för vandringsföreställning i Immeln

6 juli, 2021

På fredag, den 9 juli, är det premiär för teatern Handen på hjärtat och fötterna i skogen, i Immeln. En vandringsföreställning kryddad med teater och musik längs skogsvägar och djurstigar i skogen vid Immeln. Det blir ca 2 km vandring som tar ca 1 timme och 15 min med en upplevelse för alla åldrar.

Speldagar i […]Fler unga Göingar har fått feriearbete genom Sommarjobbsatsning!

6 juli, 2021

Arbetsförmedlingen och Östra Göinge kommun har gjort en överenskommelse gällande insatser som har skapat fler feriearbeten för ungdomarna i Östra Göinge kommun.

Arbetsförmedlingen har av Regeringen fått i uppdrag att fördela pengar till kommunerna för att förstärka satsningar på sommarjobb/feriearbete. Totalt handlar det om 180 miljoner kronor.

Sommarjobbsatsningen har som mål att ännu fler ungdomar ska få […]Lyktstolpar saboterade i Sibbhult

6 juli, 2021

Den senaste tiden har ett 10-tal lyktstolpar saboterats längs ån i Sibbhult. Stolpluckor har ryckts loss på lyktstolparna och elkablar har klippts sönder. Detta gör att strömförande delar exponeras vilket i sin tur kan medföra direkt livsfara om någon kommer i kontakt med dessa delar.

Vi ber därför allmänheten att vara extra uppmärksam och om du […]