Upplev Skånes gröna hjärta till fots eller på cykel

23 juli, 2019

Passa på att njuta av våra vackra omgivningar när de är som grönast! Cykla eller vandra genom byarna, fälten, längs gärdsgårdar och stenmurar, stanna till och ta ett dopp i någon av sjöarna… Med hjälp av friluftskartan – som är anpassad för både dator (desktop) och smartphone –  hittar du många vandrings- och cykelleder att välja mellan.



Mattias Carlsson blir ny ekonomichef

17 juli, 2019

Ny ekonomichef, tillika chef för verksamhetsområde Ekonomi & intern service, blir Mattias Carlsson, 34. Han arbetar sedan 2017 som chef för ekonomienheten vid Östra Göinge kommuns förvaltning. Mattias tillträder tjänsten den 16/8.

– Efter en intensiv rekryteringsperiod med flera intressanta sökande har jag valt Mattias Carlsson som vår nya ekonomichef. Det är mycket positivt att ännu […]



Nytt hemtjänstföretag startar i augusti

16 juli, 2019

Efter sommaren startar ett nytt hemtjänstföretag upp i Östra Göinge kommun. Det är företaget Nya Hemtjänsten Syd AB som kommer att starta upp den 29 augusti.

Mer om hemtjänst kan du läsa på sidan Att välja hemtjänst.

Observera att det är först efter starten den 29 augusti som du kan få insatser från Nya Hemtjänsten Syd AB.

 

Vill […]



Kvinnoön har fått en dubbeltoalett

8 juli, 2019

Östra Göinges arbete med upprustning och förbättringar på kanotleden i Immeln fortsätter. Nu har vi en ny dubbeltoalett på plats vid rastplatsen på Norra Kvinnoön.

Det finns även nya iordningsställda grillplatser och sittbänkar.



Med anledning av senaste tidens skadegörelser

3 juli, 2019

Med anledning av den senaste tidens eskalerande skadegörelse har förvaltningsledningen idag haft ett möte där vi beslutat vidta ett antal åtgärder, såväl kortsiktiga som långsiktiga.

Bevakning kommer att utökas, kameraövervakning kommer att beställas och de öppna wifi-näten på skolorna kommer att stängas ner på kvällar och helger. Fler åtgärder är planerade men kommer inte att redovisas […]



Möjlighet att låna tält och visa var ni kommer ifrån!

3 juli, 2019

Nu finns det tält med Skånes gröna hjärta-profilering tillgängliga. Östra Göinge kommun har möjlighet att låna ut dessa tält som är två stycken 2×2 meter och två stycken 3×3 meter (med tre väggar) till event, marknader etc.