Musik i försommarkväll

31 maj, 2019

I mer än 30 år har musikskolan i Östra Göinge arrangerat en konsert i Gryts kyrka första tisdagen i juni, kallad ”Musik i försommarkväll”. I år äger denna konsert rum den 4 juni.

Musikskolans elever spelar och sjunger musik från olika tidsepoker och publiken kommer att få höra både solostycken samt ensemblemusik.

Konserten är ett samarrangemang mellan […]Karismatiska göingar sökes till stillbildsfotografering!

29 maj, 2019

Gillar du också Östra Göinge och skulle kunna tänka dig att ge platsen ett ansikte? Nu söker vi dig som tillsammans med andra glada göingar vill synas på en stor (och då menar vi stor) skylt vid väg 19. Om Ja: Toppen!

Vi söker följande personer:

1 förälder 30-45 med barn, 6-9 år, 3 ungdomar 14-25 år, […]Festlig invigning på Färevallen för hela familjen!

28 maj, 2019

Lördagen den 1 juni välkomnar Sibbhults IF till Färevallens invigning och föreningens 90-årsfirande. Det finns hoppborgar och godisregn för yngre barn, rörelselekar för barn och ungdomar, prova-på-möjligheter, uppvisningsmatcher i boule och padel och mycket mer! Hur ser framtidens behov ut i Östra Göinge och nordöstra Skåne?

27 maj, 2019

Välkommen på Tillväxtfrukost den 12 juni kl. 07.30-10.00 på Broby Gästis. Tema är kompetensförsörjning!Följ valresultatet till Europaparlamentet

26 maj, 2019

Så snart vallokalerna har stängt (klockan 21.00 den 26 maj) börjar den preliminära rösträkningen. Efterhand som rösterna räknats samman i ett valdistrikt publiceras resultatet på Valmyndighetens hemsida.

Här du kan följa rösträkningen, distrikt för distrikt.
Östra Göinges resultat i valet till Europaparlamentet (Valmyndigheten)

Onsdagsräkning

Onsdagen den 29 maj kl. 9.00 i Sessionssalen, i Kommunhuset i Broby, räknar Valnämnden de […]Här kan du rösta på valdagen

24 maj, 2019

I valet till Europaparlamentet den 26 maj 2019 kan du rösta på följande ställen:

Vallokaler i Östra Göinge

Här kan du även läsa mer om röstningen och ordningsregler i vallokalerna:

Information inför EU-valet 2019

 Vi söker Ekonomichef – med fokus på resultat

22 maj, 2019

Sista ansökningsdag är den 5 juni.Flytt och invigning av biblioteket i Hanaskog

22 maj, 2019

Den 4 juni kl.15.00 inviger vi det nya biblioteket i Hanaskog och visar glatt upp de nya, fräscha, moderna och framförallt ändamålsenliga lokaler.

För att hinna med flytten i tid behöver vi justera öppettiderna lite av vårt befintliga bibliotek fram till invigningen.

Torsdagen den 23 maj är sista dagen som nuvarande bibliotek är öppet för allmänheten., Tisdagen […]Fortsatt högt resultat i Svenskt Näringslivs undersökning

21 maj, 2019

Svenskt Näringslivs undersökning Företagsklimat visar att Östra Göinge bryter den under flera år positiva trenden. 2019 års resultat är något sämre än 2018, då vi slog rekord. Jämfört över tid är årets resultat det nästbästa Östra Göinge kommun uppnått sedan mätningens start år 2002.

Den största nedgången ser vi vid omdömet för upphandling och vi ser […]Östra Göinge kommun tilldelas Möjlighetspriset – för arbetet med tillgänglig service!

20 maj, 2019

För första gången någonsin delar Region Skåne ut Möjlighetspriset och Östra Göinge kommun är först ut att kamma hem det. 

Region Skånes motivering:
Med stor framåtanda och utvecklingsfokus har Östra Göinge kommun på ett förtjänstfullt sätt arbetat för att stärka tillgängligheten till service i kommunen, för att alla invånare ska ha goda förutsättningar att bo och verka. 

Kommunen […]