Jobbmatchning tisdag 28 maj: Chans för arbetssökande och lokala företag!

24 maj, 2019

Tisdagen den 28 maj kl. 10-12 arrangeras nästa jobbmatchning, där du som är arbetssökande får möjlighet att matchas mot de företag som kommunens arbetsmarknadsenhet och Arbetsförmedlingen har regelbunden dialog med. Jobbmatchningen kan på så sätt ge ett försprång jämfört med att enbart söka utannonserade tjänster.

Jobbmatchningen – hittills framgångsrik

Konceptet med jobbmatchning startades i april och två […]Sista dagen att söka resestipendium

24 maj, 2019

Idag är sista dagen att ansöka om kommunens resestipendium. Stipendiet ska skapa förutsättningar för att bo kvar i Östra Göinge vid studier på universitet/högskola samt ge fler möjlighet att påbörja studier.Här kan du rösta på valdagen

24 maj, 2019

I valet till Europaparlamentet den 26 maj 2019 kan du rösta på följande ställen:

Vallokaler i Östra Göinge

Här kan du även läsa mer om röstningen och ordningsregler i vallokalerna:

Information inför EU-valet 2019

 Vi söker Ekonomichef – med fokus på resultat

22 maj, 2019

Sista ansökningsdag är den 5 juni.Flytt och invigning av biblioteket i Hanaskog

22 maj, 2019

Den 4 juni kl.15.00 inviger vi det nya biblioteket i Hanaskog och visar glatt upp de nya, fräscha, moderna och framförallt ändamålsenliga lokaler.

För att hinna med flytten i tid behöver vi justera öppettiderna lite av vårt befintliga bibliotek fram till invigningen.

Torsdagen den 23 maj är sista dagen som nuvarande bibliotek är öppet för allmänheten., Tisdagen […]Kommunfullmäktige sammanträder

22 maj, 2019

Tisdagen (observera veckodagen) den 28/5 kl. 18.30, i kommunhuset i Broby, sammanträder kommunfullmäktige.

På dagordningen finns bland annat:

Årsredovisning och prövning av ansvarsfrihet för kommunalförbundet Sydarkiveras förbundsstyrelse för år 2018, Tre interpellationer, bland annat gällande skolan, Presentation av kommunstyrelsens analys av verksamhetsrapport Kunskap och kompetens, Kommunfullmäktiges sammanträde avslutas med debatt om skolan. Sammanträdet är öppet för allmänheten. […]Fortsatt högt resultat i Svenskt Näringslivs undersökning

21 maj, 2019

Svenskt Näringslivs undersökning Företagsklimat visar att Östra Göinge bryter den under flera år positiva trenden. 2019 års resultat är något sämre än 2018, då vi slog rekord. Jämfört över tid är årets resultat det nästbästa Östra Göinge kommun uppnått sedan mätningens start år 2002.

Den största nedgången ser vi vid omdömet för upphandling och vi ser […]Östra Göinge kommun tilldelas Möjlighetspriset – för arbetet med tillgänglig service!

20 maj, 2019

För första gången någonsin delar Region Skåne ut Möjlighetspriset och Östra Göinge kommun är först ut att kamma hem det. 

Region Skånes motivering:
Med stor framåtanda och utvecklingsfokus har Östra Göinge kommun på ett förtjänstfullt sätt arbetat för att stärka tillgängligheten till service i kommunen, för att alla invånare ska ha goda förutsättningar att bo och verka. 

Kommunen […]Fel vid mottagning av förtidsröster

17 maj, 2019

I samband med förtidsröstningen till EU-valet behöver 15 röster lämnas på nytt. Ett fel i mottagandet av rösterna upptäcktes av kommunens Valnämnd. De aktuella rösterna togs emot i Knislinge under eftermiddagen (före kl.16.15) den 16 maj. Personerna som lämnat rösterna har kontaktats brevledes och kommer ges möjligheten att lämna sina röster på nytt. Personerna kommer […]Treklöverns förslag till mål- och resultatplan för åren 2020-2023

16 maj, 2019

Idag presenterade Treklövern – Moderaterna, Centern och Kristdemokraterna – sitt förslag till mål- och resultatplan (Budget) för de kommande fyra åren 2020-2023. Av förslaget framgår att följande områden prioriteras:

• elevernas resultat i skolan,
• de vuxnas sysselsättning,
• de äldres delaktighet och hälsa samt
• byarnas attraktivitet.

Detta i kombination med viktiga hållbarhetsfrågor såsom ekonomi, miljö, trygghet, hälsa, integration […]Sida 1 av 212