Busstrafik till och från Östra Göinge: Bland flest resande i Skåne

30 april, 2019
Bild på buss som kör linjen 545.

Ökningen, som sker på samtliga linjer, talar för att den nya strukturen för busstrafikens linjer är framgångsrik. Dels har resandet mellan kommunens byar har ökat liksom arbetspendling från hela Skåne. Dels reser ungefär 300 till C4-Shopping varje dag, varav stora delar är resande till och från arbete vid handelsområdet samt skolungdomar som använder Jojo-kortet utanför skoltider.Nermina Crnkic blir ny Stabschef

30 april, 2019

Nermina Crnkic tillträder som Stabschef (chef för stabsavdelningen) den 1 augusti. Nermina arbetar idag som planeringschef vid Ängelholm kommun och har en bred erfarenhet av såväl kansliarbete som kvalificerat utrednings- och utvecklingsarbete. Nermina är 32 år och bosatt i Hästveda.

– Jag är mycket glad för att Östra Göinge har rekryterat ännu en kvalificerad chef till […]Succé för Trollacenters första stora event – 10MILA

30 april, 2019

Helgens 10MILA – ett väl genomfört arrangemang av framför allt FK Göingarna! Fredagens invigning kunde njutas i sol, men lite extra härligt var det att så många trotsade regnet under lördagen och söndagen för att heja fram alla deltagarna i orienteringstävlingen.

10MILA var som nämnts även det första stora eventet på Östra Göinges helt nya evenemangsområde […]Bredbandsleverantören IP-Only får stöd för fortsatt utveckling på landsbygden

30 april, 2019

Daniel Jönsson, kommunstyrelsens vice ordförande:
– Vi och många andra har kämpat länge med fiberfrågan och det är därför roligt att det går i rätt riktning. Det här stödet i kombination med att IP-Only tidigare meddelat byggstart under tredje kvartalet 2019 gör att vi är förhoppningsfulla inför den fortsatta fiberutbyggnaden.Sportiga seniorer prövade gåfotboll

30 april, 2019

Igår besökte Senior sport school Sibbhults IF och fick en visning av den fina anläggningen Färevallen. Sedan spelade de gåfotboll, som är en växande sport i landet, särskilt bland seniorer.

Reglerna är enkla, man får bara gå och bollen måste vara på marken. Blåser domaren av för att någon springer eller bollen går för högt, så […]Grattis till vinnarna av tipsrundan!

29 april, 2019

 

Vi säger stort grattis till de sex stycken som prickade in alla rätt på fredagens tipsrunda på Trollacenter! Vinnarna får välja mellan ett årskort på Broby simhall eller ett bokpaket och kommer att bli kontaktade personligen.

Vinnarna av tipsrundan:

Tomas Olsson
Alice Olvegård
Hilda Axelsson
Tuva Selin
Sara Juntikka
Monica Johansson

 

 

 

 

 Lokalhistorisk film om Göinge hembygdsförening

29 april, 2019

Kulturhusets populära serie med lokalhistorisk film fortsätter med en film om Göinge hembygdsförening!

2018 fyllde Göinge Hembygdsförening 100 år. Filmaren och redigeraren Johnny Karström har dokumenterat föreningens historia i filmen ”Göinge Hembygdsförening under 100 år” som nu visas på Kulturhuset. Johnny Karström har tilldelats Östra Göinge kommuns Kulturpris i år.

Sven Jensén presenterar och kommenterar filmen.

Fri entré.

 

Tid: […]Kika runt på Trollacenter!

25 april, 2019

I och med helgens orienteringsfest 10MILA inviger vi samtidigt Trollacenter som Östra Göinges nya stora evenemangsarena!

Imorgon fredag kl. 18.00 blir det invigningstal av Patric Åberg på scenen. Sedan finns det möjlighet att slå två flugor i en smäll och gå en tipspromenad och samtidigt kika runt på hela stora området. Bland de rätta svaren av […]Östra Göinge och Kristianstad undersöker möjlighet till samarbete i VA-frågor

24 april, 2019

Östra Göinge och Kristianstad kommuner har skrivit på en avsiktsförklaring om ett framtida samarbete kring vatten och avlopp, vilket innebär att vi gemensamt kommer att utreda vad ett samarbete skulle innebära ekonomiskt och miljömässigt.Entreprenör Skåne 2019:s deltagare klara: En av dem är från Östra Göinge!

18 april, 2019

Under 2019 fortsätter Forza of Sweden, Skånes entreprenörskapsgenerator att ansvara för genomförandet av satsningen Entreprenör Skåne. En av de utvalda 29 entreprenörerna är Waxiu Shehu, kläddesigner, som driver företaget Strng Wmn.