SURFZON – nytt öppet Wi-Fi

31 augusti, 2017

Nu erbjuder Östra Göinge kommun öppet Wi-Fi, som alla kan koppla upp sig på. Nätverket ”Surfzon” finns tillgängligt dygnet runt i och omkring kommunens alla fastigheter – där det bedrivs verksamhet. Till exempel på kommunhuset, bibliotek, skolor och boenden.

Teknisk information
Vid en första inloggning öppnas din webbläsare automatiskt. Genom att surfa vidare godkänner du användaravtalet som finns tillgängligt […]Certifiering av Vård- och omsorgscollege

31 augusti, 2017

Torsdagen den 24 augusti firades certifieringen av nordöstra Skånes Vård- och omsorgscollege. Under ceremonin överlämnades certifieringsdiplomet till representanter från den lokala strygruppen.

Välbesökt och festlig tillställning

Firandet av nordöstra Skånes Vård- och omsorgscollege (VO-College) blev en succé. Den stora samlingssalen på Jacobsskolan var välfylld och bland besökarna fanns lokala politiker, tjänstemän samt  elever på omvårdnadsprogrammet och representanter […]Naturliga Göinge – Upplev Glimåkra!

30 augusti, 2017

Nu är det dags för första träffen i Glimåkra med projektet Naturliga Göinge.

På torsdag 31 augusti klockan 18.00 är alla välkomna till Prästängen mitt i byn. Där erbjuds en introduktion i orientering med enkla banor för nybörjaren och svårare banor för den som vill. En mycket enkel och kort bana finns också för de allra […]Trolladagen – 45 maträtter från 17 olika länder!

29 augusti, 2017

Under Trolladagen smälter den internationella matmässans dofter och smaker från världens hörn samman med Trolladagens inslag av sång, musik och dans!

På Matmässan som startar 13:00 kommer det finnas 45 olika maträtter från 17 olika länder och fyra olika kontinenter. Afghanistan, Danmark, Elfenbenskusten, Eritrea, Gambia, Ghana, Irak, Kamerun, Kongo, Mexico, Nigeria, Palestina, Sverige, Syrien, Thailand, Uganda och Ukraina. Några av läckerheterna som utlovas är Baba ganoj, Yalanji, Banana plantain, Janssons frestelse, Vårullar, Tabulleh, Injera och irakiska kakor.Idrotts- och fritidsmässa 2/9

28 augusti, 2017

Träffa fantastiska föreningar och testa på några olika idrotter och aktiviteter på Idrotts- och fritidsmässan den 2 september mellan klockan 10 – 14! Mässan hålls på Broby Idrottsplats samt Broby sim- och sporthall på Pappersbruksvägen i Broby. Det blir  uppvisning, information och möjlighet att prova på vissa idrotter! Varmt välkommen!Är du mellan 16-19 år? Vi behöver din hjälp med tankar och idéer!

25 augusti, 2017

Vi behöver din hjälp! Vad skulle du vilja förändra i ditt område? Onsdagen den 30 augusti, kl. 16.30 kan alla som vill, i åldern 16-19 år vara med och påverka! Välkommen till Folkets Hus i Broby. Vi bjuder på fika!
I samarbete med Fryshuset AB.Fiber och trådlöst nätverk till alla verksamheter!

25 augusti, 2017

Sedan ett par månader tillbaka är samtliga kommunala verksamheter fiberanslutna och har trådlöst nätverk. Förutom den snabba internetuppkopplingen som fiber ger så bidrar det trådlösa nätverket till att surfplattor och andra mobila enheter blir möjliga arbetsverktyg för alla medarbetare!Utställare som vill representera den svenska matkulturen sökes!

22 augusti, 2017

Just nu söker vi dig som vill representera den svenska matkulturen under Trolladagen!  Som matutställare tillagar du rätter som du tycker visar upp den matkultur du representerar på ett bra sätt. Du kommer börja ca klockan 10:00 och vi planerar att du som volontär kan sluta dagen ca 17:00. Hör av dig för att veta […]Information från överförmyndaren om föräldraförvaltning

21 augusti, 2017

 

Du som är förälder och förmyndare till barn under 18 år förvaltar ditt barns tillgångar utan någon särskild tillsyn och detta kallas fri förvaltning.

Om ditt barn äger tillgångar som överstiger 8 prisbasbelopp (358 400 kronor år 2017) ska du enligt lag kontakta överförmyndaren och då inträder så kallad kontrollerad förvaltning. Kontrollerad förvaltning gäller också när egendom […]Kurs för er som vill utveckla och fördjupa er parrelation

18 augusti, 2017

För er som vill utveckla relationen mellan er så erbjuder Familjerådgivningen en kurs kring just detta. Åtta måndagar under två terminer träffas vi på Familjerådgivningen i Hässleholm för att genomföra en kurs under rubriken ”Livsavgörande samtal om kärlek”.