Fjärr- och distansstudier på IM och YrkesVux (GUC1)

All undervisning på Gymnasiet (IM) och YrkesVux (Vård, Industri och Trädgård) kommer att bedrivas via fjärr – och distansstudier från och med imorgon 18 mars beslutet gäller fram till den 1 april. Det innebär att ni behöver ta ansvar för era studier och arbeta hemifrån.

Resterande dagar denna veckan, 18,19, 20 mars kommer ni att arbeta hemma med de uppgifter som finns i classroom. Närvaro kommer registreras genom att läraren ser att ni varit aktiva i classroom.

Från måndag den 23 mars kommer ni att studera efter ett anpassat schema för fjärr – och distansstudier, det kommer innebära att ni ska vara delaktiga på lektionerna via nätet. Ert nya schema skickas till er på fredag.

För er som vill kommer det från och med imorgon 18 mars finnas en studiehall som är öppen måndag – fredag mellan 09:00-12:00. Där kommer finnas möjlighet att låna dator och sitta i lugn och ro och studera.
Adress: Brobyvägen 3 289 71 Sibbhult (Bildsalen, gamla vårdlokalen vid busstorget)

Saknar ni böcker, Chromebook eller en dator hemma hör av er till er mentor.

Ni som har praktik/APL fortsätter som vanligt på era praktik/APL platser. Har ni frågor hör av er till APL-samordnare joakim.ekelund@ostragoinge.se tel: 044-775 64 03

Ert CSN kommer inte påverkas om ni är delaktiga och fortsätter studera via fjärr – och distansstudier.

För gymnasieelever med studiehjälp är ett villkor för att få bidrag från CSN att de studerar på heltid. Om skolan övergår till fjärr- eller distansstudier kommer CSN att bedöma det som att eleverna studerar på heltid om de följer skolans plan för undervisningen. Det gäller även om studierna under normala förhållanden hade räknats som deltidsstudier. De studerandes rätt till studiehjälp kommer inte att påverkas så länge de följer skolans plan för utbildningen.

Mvh
Louise Wendel, Rektor

Har ni frågor skicka till

guc@ostragoinge.se