Beverley Wiik är Årets Göing

29 april, 2016

Beverley Wiik, Östanå, är Årets Göing!
Med en skaparkunskap utöver det vanliga, gör hon kläder till Östanå-karnevalen som drar många besökare till kommunen den 30/4. Hon är uppe klockan fyra varje morgon och syr nya kreationer. Det är otroliga skapelser som tillverkas, i det tysta. I år är det 70-års jubileum med extra stor karneval, tack vare Beverley.

”Det är […]Kommunens planarkitekt talar i Dagens Samhälle om sin forskning

28 april, 2016

Linnea Widing som är planarkitekt/plansamordnare på Östra Göinge kommun kommer under 2016-2019 ägna 50% av sin tid åt forskning. I forskningsprojektet som samordnas av Sveriges Lantbruksuniversitet i Alnarp deltar även Malmö, Staffanstorp, Lomma, Hässleholm och Kristianstad.

Forskningen kommer rikta in sig på hur samhällsplanering kan bidra till integration. Linnea kommer förutom arbetet i Östra Göinge samarbeta […]Språkcafé 28 april i Knislinge

28 april, 2016

Vill du öva på det svenska språket? Under en trevlig fikastund pratar vi tillsammans på lätt svenska. En ledare håller i samtalet. Det är Drop-in och du bjuds på kaffe med fika. Projektet är ett samarbete mellan Biblioteket i Knislinge, Inflyttningsenheten och Röda korset i Östra Göinge. Syftet med språkcaféet är att erbjuda en mötesplats där nyanlända får möjlighet att öva på […]Vill du vara med och stärka Östra Göinge?

28 april, 2016

Som ett led i visionen ”15 000 stolta Göingar” genomför Östra Göinge kommun tillsammans med Polisen en turné med stopp i de fem största orterna. Med på turnén är politiker, tjänstemän, polis och representanter från föreningsliv, frivilligorganisationer, kyrkor och samfund. För att stärka byarnas attraktivitet att leva, bo och verka i vill vi samla alla goda krafter för att tillsammans skapa trivsamma och trygga mötesplatser runt om i kommunen. Vill du vara med och engagera dig? Eller är du helt enkelt nyfiken på att veta lite mer om vad som görs i de olika byarna?Lyckad kvinnoträff med stressfritt tema

26 april, 2016

Sluta stressa och byt rutiner var dagens tema på den tredje kvinnoträffen i lördags i Hanaskog.
Camilla Leo Malmberg, kommunens Hälsoutvecklare, var på plats och föreläste om hur stress påverkar kroppen och hur kvinnor kan hitta lugn och njuta av livet. Danah Soaitir som är ansvarig för kvinnoträffen lärde ut tre övningar i akupressur. Deltagarna var entusiastiska och […]Ny lekplats och torg tar form i Hanaskog!

26 april, 2016

Arbetet med den nya lekplatsen och torget pågår för fullt!

Till hösten beräknar vi att det ska vara färdigt och arbetet flyter på som det ska. Du som är nyfiken kan följa arbetet på skyltarna som sitter uppe vid platsen. Centrumförnyelsen i Hanaskog är ett steg i arbetet med att skapa naturliga samlingsplatser för Hanaskogsborna. Vi […]Årets pedagogiska utvecklingspris utsett

25 april, 2016

 

 

Varje år delas ett pedagogiskt utvecklingspris ut i Östra Göinge kommun. Priset är politiskt instiftat.

Kriterierna för priset är att projektet ska bidra till att utveckla kvalitet, resultat och samverkan i verksamheten. Pristagarna kommer att tilldelas priset på Göingeafton den 4 maj.

I år delas priset mellan två skolor. Skolornas projekt har olika innehåll men gemensamt är att de båda leder […]Frivillig i Göinge söker dig som vill bli ideell senior i skolan!

25 april, 2016

Är du senior och vill göra skillnad? Du ger av din tid och får glädje tillbaka! Som senior i skolan kan du hjälpa till både på raster och lektioner. Du bestämmer själv hur mycket du vill ställa upp. Du kommer att få utbildning för ditt uppdrag. Just nu finns det behov av seniorer i skolan i Sibbhult.Vattenläcka i Glimåkra

25 april, 2016

En vattenläcka har uppstått på Knorrevägen i Glimåkra. Vattnet stängdes av den 23/4.

Reparationsarbetet kommer att påbörjas måndag den 25/4 och beräknas vara klart ca kl .16. En vattentank kommer att placeras ut på Knorrevägen 10.

Missfärgning (ofarligt) av vattnet kan uppstå i samband med läckan och beror på att järn och mangan lossnar från ledningarna. De som […]Konsert med Sousou och Maher Cissoko!

22 april, 2016

Våren i Musikriket inleds med världsmusik! Sousou och Maher Cissoko är ett av Sveriges mest uppskattade världsmusikband. Duons musik är i ständig rörelse, och spänner över flera kontinenter. Musiken är global och allt är sammankopplat i den, säger Cissoko. Under sin turné i norra Skåne och Kronoberg, spelar och sjunger de om världen och livet – på fem olika språk. Nu ger de en konsert i Östra Göinge!Sida 1 av 3123