Tarkett AB berättade om sin verksamhet

26 februari, 2016

På den senaste näringslivslunchen som ägde rum den 26 februari berättade Tarkett AB om sin verksamhet för ett 20-tal gäster från kommun och näringsliv. De berättade bland annat om deras produktion, arbetssätt och historia. Östra Göinge kommun tackar för ett intressant föredrag och säger välkomna tillbaka nästa gång till våra lunchgäster.

Näringslivsluncherna arrangeras av Östra […]Språkcafé idag i Knislinge

25 februari, 2016

Vill du öva på det svenska språket? Under en trevlig fikastund pratar vi tillsammans på lätt svenska. En ledare håller i samtalet. Det är Drop-in och du bjuds på kaffe med fika. Projektet är ett samarbete mellan Biblioteket i Knislinge, Inflyttningsenheten och Röda korset i Östra Göinge. Syftet med språkcaféet är att erbjuda en mötesplats där nyanlända får möjlighet att öva på […]Dags att nominera kandidater till Årets Göing 2016!

24 februari, 2016

Nu kan du vara med och tipsa oss om kandidater till Årets Göing 2016. Vinnaren kommer att presenteras på Göinge afton i maj.

Du kan nominera någon som har gjort något positivt för Östra Göinge. T.ex. en person som satt Östra Göinge på kartan som en bra kommun att leva och verka i. Eller en vardagshjälte som gjort […]Höga betyg för kommunens upphandlingar

23 februari, 2016

Östra Göinge  och Osby kommuner får väldigt höga betyg för sin upphandlingsverksamhet. Det framgår av resultatet från en enkätundersökning som nyligen genomförts bland samtliga leverantörer som lämnat anbud under 2015. På en femgradig skala får kommunerna i genomsnitt 4,31 i betyg för samtliga områden undersökningen omfattade.

För några veckor sedan skickade Östra Göinge och Osby kommuners gemensamma upphandlingsfunktion […]Betala enkelt och säkert med e-faktura och autogiro

22 februari, 2016

Du vet väl om att du kan slippa pappersfakturor och långa OCR-nummer när du betalar dina räkningar till Östra Göinge kommun?!

E-faktura

Med e-faktura (elektronisk faktura) skickar kommunen dina räkningar direkt till din internetbank. Du slipper fylla i belopp, datum och OCR-nummer och banken bevakar att beloppet betalas på förfallodagen. Tjänsten kostar ingenting. Det enda som krävs […]Nu satsar Svenskt Näringsliv och Östra Göinge på ett ännu bättre företagsklimat

19 februari, 2016

I Svenskt Näringslivs ranking över företagsklimatet i Sveriges kommuner klättrade Östra Göinge senaste mätningen 51 platser. Vi ligger på plats 158 av landets 290 kommuner. Vi kommer fortsätta fokusera på ett ännu bättre resultat i kommande mätningar. Därför har Östra Göinge kommun och representanter från näringslivet tillsammans med Svenskt Näringsliv påbörjat en förbättringsresa mot ett […]Var med och håll Östra Göinge rent!

19 februari, 2016

I vår deltar Östra Göinge kommun i Håll Sverige Rents skräpplockarkampanj ”Vi håller rent” och välkomnar alla som vill vara med! 

2015 deltog tio stycken skolor och förskolor, totalt 1001 personer, i Östra Göinge och nu hoppas vi på ett ännu större deltagande! Under vecka 16 kommer vi att plocka skräp i kommunen och distribuera material till er som vill […]Bästa resultatet någonsin!

17 februari, 2016

”När vi summerar årets resultat kan jag konstatera att Östra Göinge aldrig haft ett så bra resultat som 2015.”

”Det går bra för Östra Göinge och har gjort så i flera år, men vi kan inte luta oss tillbaka och tro att det alltid kommer vara så. Vi måste fortsätta utveckla kommunens […]10MILA till Östra Göinge – En stor möjlighet som lyfter platsen!

17 februari, 2016

10MILA är en orienteringstävling som funnits sedan 1945. Varje år lockar den en stor mängd orienterare och besökare. Det beräknas att cirka 7 000 löpare ställer upp i tävlingen. Dessutom drar den många besökare, åskådare och entusiaster. Tävlingen direktsänds i TV, radio och på internet. 27 – 28 april 2019 kommer den till Glimåkra, Östra […]Positiva siffror för näringslivet i Östra Göinge

12 februari, 2016
Nyföretagande 2015

Näringslivet i Östra Göinge växer! Antalet nya företag i Östra Göinge har ökat. 2015 var det 89 företag som valde att starta sin verksamhet i Östra Göinge och 25 företag flyttade hit. Samma år var det 53 företag som upphörde eller flyttade ut. Det betyder att vi i fjol hade en nettoökning med 61 nya […]Sida 1 av 212