Goinge Forward beviljat som ESF-projekt

14 december, 2015

Projektet ”Goinge Forward” har beviljats medel från ESF (Europeiska Sociala Fonden). Projektet innebär en samverkan mellan bland andra Östra Göinge kommun och Arbetsförmedlingen för att få utrikesfödda arbetslösa att komma närmare arbetsmarknaden.

Projektet påbörjas den 1 mars 2016 med en så kallad ”analys- och planeringsfas” som kommer att pågå i 6 månader. En del av samverkan […]Frivilliga sökes till språkcafé

14 december, 2015

Röda korset planerar att starta ett språkcafé på Knislinge bibliotek i januari eller februari 2016. Vi kommer att ses torsdagar klockan 16-18. Det behövs frivilliga krafter som kan leda samtalen, men även sköta praktiska sysslor. Är du intresserad, hör av dig till Barbro Tykesson på 070-8732455!Läsglädje för språkutveckling

14 december, 2015

Barns läsvanor är en aktuell fråga i skoldebatten. För Pernilla Ragnarsson, barn- och ungdomsbibliotekarie i Broby, är den en stor del av hennes dagliga arbete. På olika sätt och i flera projekt arbetar hon mot skolor och allmänhet för att skapa läslust bland barn och unga och på så sätt främja den viktiga språkutvecklingen.

– Jag gör […]SCB-resultat bekräftelse på satsningsområden

11 december, 2015

Resultatet av Statistiska Centralbyråns (SCB) medborgarundersökning är klart. Av de 1200 utvalda göingar mellan 18 och 84 år som fått enkäten hemskickad svarade 42 %. I undersökningen får kommunens invånare tycka till om sin kommun och dess verksamheter.

Tre områden betygsätts:

Kommunen som en plats att bo och leva på
(Nöjd-Region-Index), NRI
Kommunens verksamheter
(Nöjd-Medborgar-Index), NMI
Medborgarnas inflytande i sin kommun
(Nöjd-Inflytande-Index), […]Nya avgiftsnivåer för maxtaxan i förskola och på fritidshem

8 december, 2015

Avgiften för förskola, fritidshem och pedagogisk omsorg räknas utifrån hushållets avgiftsgrundande inkomst. I januari 2016 kommer denna summa att höjas. Läs mer om de nya taxorna för förskolan här och för fritidshem här.Nya regler för flyttanmälan nästa år

7 december, 2015

Skatteverket informerar om att nya regler för anmälan av flytt börjar gälla från och med årsskiftet.

Från och med 1 januari 2016 ska den som flyttar alltid göra flyttanmälan direkt till Skatteverket. Idag kan medborgare göra flyttanmälan via Svensk adressändring också, men vid årsskiftet löper avtalet mellan Skatteverket och Svensk adressändring ut.

Det kostar inget att göra […]Nya öppettider för biblioteket i Sibbhult

7 december, 2015

Från och med den 1 januari 2016 gäller nya öppettider för Sibbhults bibliotek.

De nya öppettiderna för allmänheten blir tisdagar 8-13 och torsdagar 14 -19.Julmarknad i Sibbhult

3 december, 2015

Lördagen den 5 december kl. 10- 16 är det julmarknad i Sibbhults Folkets hus. Det blir knallar, servering, grillad korv, hamburgare och luciatåg.

Arr: Sibbhults Folketshusförening m fl föreningarMåltidsmiljön i fokus på Snapphaneskolan

2 december, 2015

Efter signaler från elever runt om i kommunen om att ljudvolymen var för hög i skolmatsalarna bestämde sig Jenny Bengtsson, kvalitetssamordnare inom kostenheten, för att göra något åt saken.

– Jag kände att det är vår skyldighet att se över vad vi kan göra åt det och kopplade in våra förbättringsledare, som är experter på olika slags […]Informationsmöte om LSS-boendet på Njuravägen

1 december, 2015

Onsdagen den 9 december kl. 15 i Sessionssalen i kommunhuset i Broby hålls informationsmöte om det nya LSS-boendet på Njuravägen i Broby.

Kent Göstasson från Göingehem informerar och visar bilder från boendet. Verksamhetschef Anna-Lisa Simonsson och enhetschef Nina Andersson berättar om verksamheten. Handläggare Anna- Lena Ragnarsson och Tina Olofsson informerar om handläggning enligt LSS.

Hjärtligt välkomna!

Kontakt:

Anna-Lisa Simonsson, […]