Snapphaneskolans nior skildrar flyktingsituationen

28 december, 2015

Just nu pågår det en utställning på Knislinge bibliotek. Det är Snapphaneskolans elever som i ämnet bild arbetat med dagens flyktingsituation. Vilka tankar har eleverna i årskurs 9 om flyktingkrisen? Den frågan ställde bildläraren Jonas Eriksson på Snapphaneskolan. Se deras bilder på biblioteket och läs mer här http://www.nsk.se/2015/12/08/gripande-utstallning-om-flyktingkrisen/En bra start för alla barn och elever!

22 december, 2015

Torsdagen den 7 januari hålls dagen En bra start för alla barn och elever på Yllan i Kristianstad, med all Bildnings personal och politiker.

Flera föreläsare deltar under dagen:

Gilda Kästen-Ebeling Hur organiserar vi mottagande för att ta tillvara möjligheterna hos de nyanlända?

Ole Hultmann Hur stöttar vi barn med traumatiska upplevelser?

Tore Otterup Flerspråkighet och förhållningssätt till flerspråkiga barn och […]Nobelmiddag på Snapphaneskolan

17 december, 2015

Inspirerade av årets Nobelfest har sjuorna på Snapphaneskolan komponerat ihop en läcker Nobelmiddag. Det var skolans sjuor som lagade, serverade och åt upp allt det goda.

 

 

 

 

 Från IM till högskola på fem år

17 december, 2015

Hassan Mousavi från Afghanistan har efter bara fem år i svensk skola gått från att inte kunna prata svenska alls till att nu vara högskoleförberedd. Hassan kom till Sverige från Afghanistan 2010, då 17 år gammal. Han blev placerad i Hanaskog och efter ett tag började han studera på IM på Göinge Utbildningscenter i Sibbhult.

Läs […]Curla i Trollarinken!

17 december, 2015

Välkommen att boka curlingbanan i vår ishall, Trollarinken, i Glimåkra!

Curlingen är öppen vecka 37-vecka 11.

Priser:

Skolor dagtid inom kommunen: 100 kr/timme och bana.
Övriga 300 kr/timme och bana.
Helgpris från fredag kl 18.00: 400 kr/timme.

Öppettider:

Vardagar 9-21, helg 9-20

Trollarinken har stängt 24, 25 och 31 december, öppet övriga dagar.

Lämpligt antal spelare per bana är 8 personer. Vi håller med glidsulor, kvastar och […]Upplyst stig till utegymet i Knislinge

17 december, 2015

Gångstigen från vattentornet till utegymet vid golfbanan i Knislinge har fått belysning. Arrangemanget beräknas vara klart till jul och har kostat cirka 150 000 kr.Vill du göingebo låna ut dig?

15 december, 2015

Är du nyfiken på att träffa personer från andra länder? Genom ”Låna en Göingebo” får nyanlända i Östra Göinge möjlighet att låna en Göingebo under ca en timme på ett av kommunens bibliotek.

Syftet är att ge en nyanländ och en svensk möjlighet att träffas förutsättningslöst. På så sätt kan broar byggas och kontakter skapas. Du som […]Goinge Forward beviljat som ESF-projekt

14 december, 2015

Projektet ”Goinge Forward” har beviljats medel från ESF (Europeiska Sociala Fonden). Projektet innebär en samverkan mellan bland andra Östra Göinge kommun och Arbetsförmedlingen för att få utrikesfödda arbetslösa att komma närmare arbetsmarknaden.

Projektet påbörjas den 1 mars 2016 med en så kallad ”analys- och planeringsfas” som kommer att pågå i 6 månader. En del av samverkan […]Frivilliga sökes till språkcafé

14 december, 2015

Röda korset planerar att starta ett språkcafé på Knislinge bibliotek i januari eller februari 2016. Vi kommer att ses torsdagar klockan 16-18. Det behövs frivilliga krafter som kan leda samtalen, men även sköta praktiska sysslor. Är du intresserad, hör av dig till Barbro Tykesson på 070-8732455!Läsglädje för språkutveckling

14 december, 2015

Barns läsvanor är en aktuell fråga i skoldebatten. För Pernilla Ragnarsson, barn- och ungdomsbibliotekarie i Broby, är den en stor del av hennes dagliga arbete. På olika sätt och i flera projekt arbetar hon mot skolor och allmänhet för att skapa läslust bland barn och unga och på så sätt främja den viktiga språkutvecklingen.

– Jag gör […]Sida 1 av 212