Giftbantning i förskolan

30 november, 2015

Under hela hösten har förskolorna i Östra Göinge kommun arbetat med att ta bort giftigt material från barnens förskolemiljö. Gammal teknik och plast har successivt kastats och ersatts med andra mer hälsosamma material som trä, tyg och godkänd plast.

– Detta är ett gemensamt mål för både förskola/grundskola att alla förskolor i kommunen ska giftbantas. Det ligger […]Föredrag: Jul och nyår förr i tiden

27 november, 2015

Torsdagen den 3 december kl. 18 i Glimåkra bibliotek berättar Ingela Frid om jul- och nyårsfirande på slott och herresäten vid förra seklets början. Hur gick förberedelserna till? Vad fanns på julbordet? Vem fick julklappar och när gick man i kyrkan? Ingela berättar utifrån litteratur, intervjuer och uppteckningar.

Fri entré.

Arr: Studieförbundet Vuxenskolan och BibliotekAdventsstafett med Musikskolan

27 november, 2015

Söndagen den 29 november kl. 14-17 spelar och sjunger Musikskolans elever i Kulturhuset Vita skolan i Broby. Röda korset står för serveringen och biblioteket är öppet.

Arr: Musikskolan, föreningen ÖGUM, Röda korset, Kultur och Bibliotek.Adventsljus i vintermörkret!

26 november, 2015

Nu har kommunens ljusarrangemang tänts i våra byar! Ljusslingor i granar, träd och konstverk lyser upp vintermörkret i Östra Göinge!Kommunalrådet följde med Integrationsteamet

25 november, 2015

Patric Åberg, kommunalråd, följde med kommunens integrationsteam under en hel dag. Florence Svensson, integrationsinformatör, berättar:

– Patric fick en inblick i vårt dagliga integrationsarbete. Det var lärorikt och givande. Vi ”brainstormade” lite kring vad som är på gång i integrationsprojektet, bl a inplanerade aktiviteter som handlar om mentorskap, mötesplatser, ömsesidigt lärande, kulturutbyten och föreningsliv. Patric var […]Matutställare fick diplom

25 november, 2015

De internationella matmässorna har hållits i Glimåkra, Knislinge och Broby sedan ett drygt år. Den senaste i Broby i september månad slog besöksrekord med underhållningsaktiviteter som musik, sång och dans.

Målet med matmässorna är att bygga kontaktnät och öka sysselsättning. Två av årets utställare ingår nu i en matkompetenspool och har fått jobb i Kristianstad.

Under tisdagen […]Snöröjning och halkbekämpning i Östra Göinge

24 november, 2015

Snöröjning startar normalt när snöfallet har upphört och snödjupet uppgår till ca 5 cm på gång- och cykelbanor, ca 7 cm på prioriterade gator och ca 10 cm på övriga gator. Först plogas bussgator samt gång- och cykelbanor, därefter gator med omfattande trafik samt busshållplatser/parkeringsplatser och sist bostadsgator. Halkbekämpning sker vid behov och då med sandningssingel.

Fastighetsägares […]1 december till 23 januari: TEMA RYMDEN

23 november, 2015

Mellan den 1 december och den 23 januari pågår TEMA RYMDEN i Kulturhuset Vita skolan i Broby. Kom och lär och låt dig fascineras av det som finns långt borta!

FILM – RYMDRESAN

Tis 1 dec–lör 23 jan, Kulturhuset Vita skolan

I Rymdresan får du följa med Christer Fuglesang

på hans långa resa, från dagen han

blev antagen som ESA-astronaut fram till

att […]INSTÄLLT! Gör fina julklappar i decoupage!

20 november, 2015

Tyvärr blir vi tvungna att ställa in decoupagen denna gången p g a sjukdom.

Onsdagen den 25 nov kl 14–17 i Glimåkra bibliotek kan du dekorera blockljus, pappaskar och terrakottakrukor med fina motiv som du klipper från servetter. Ta med eget material eller köp på plats för en liten peng. Lim och verktyg finns. Passa på att göra fina […]Östra Göinge i pilotprojekt om skolmåltidens möjligheter

19 november, 2015

Östra Göinge kommun deltar som en av fyra kommuner i Livsmedelsakademins projekt om att använda skolmåltiden som pedagogisk resurs i skolan.

Projektet inleddes efter en enkät bland skolledare i Östra Göinge, Klippan, Kristianstad och Lunds kommuner. Frågorna handlade om möjligheterna att utgå från skolmåltiden i undervisningen. Tre utvecklingsområden definierades: måltidsmiljön, samarbetet mellan pedagoger och kök samt vuxnas närvaro i […]Sida 1 av 3123