Prova på stenhuggning!

30 september, 2015

Lördag och söndag den 3 och 4 oktober kl. 9-16 anordnar Göinge Utbildningscenter prova-på-dagar i stenhuggning. Du får lära dig olika bearbetningsmetoder med hjälp av skolans stenlärare och prova på att skapa ditt eget konstverk i sten.

Plats: Stensalen på Göinge Utbildningscenter

Kostnad: 2000:-, material och förtäring ingår.

Anmäl dig hos:
Sigbritt Jönsson
sigbritt.jonsson@ostragoinge.se
044-775 64 16Gamla busstationen i Knislinge rivs

24 september, 2015

I Knislinge har Fasab påbörjat arbetet med att riva den gamla busstationen på Mickels torg. Istället ska fler parkeringar färdigställas på området.

Arbetet väntas vara klart i slutet av oktober och kommer att kosta cirka 730 000 kronor.Inspiration och utbyte i grundskolan

24 september, 2015

Grundskolan samlades den 22 september för att lära av goda exempel och inspireras. Det kollegiala lärandet är ett viktigt sätt att utveckla skolan och undervisningen. Inriktningen var hur man kan arbeta språkutvecklande och möta alla elever. Denna gång var det förstelärarna som delgav sina goda erfarenheter utifrån ett spännande och varierande program – läs mer […]Stor språkmässa för hela kommunens förskola

24 september, 2015

 

 

 

 

 

 

 

 

Tisdagen den 22 september var en speciell dag för förskolan i kommunen – alla pedagoger samlades för att inspirera och delge varandra goda exempel kring arbetet med barns språkutveckling. Att utveckla sitt språk är en oerhört viktig del för alla barn och avgörande för den fortsatta skolgången. Här fick kommunens 120 pedagoger, tillsammans med politiker, föräldrar, […]Välkommen på Eid al Adha-fest!

22 september, 2015

Eid Al Adha är en muslimsk högtid och firas till minne av profeten Ibrahim (Abraham). Tillsammans äter man god mat, besöker släktingar och ger barnen gåvor.

Det här är ett tillfälle att uppleva traditionellt Eid-firande med underhållning!

När: Lördagen den 26 september kl 13.00
Plats: Parken i Sibbhult
Kontakt: Vid frågor, kontakta Integrationsteamet på mail integration@ostragoinge.se eller tfn 044-775 […]Tusen smakade mat från hela världen

17 september, 2015

Över tusen besökare kom till Internationella matmässan i Broby i helgen för att provsmaka mat från 20 olika länder. 50 utställare från Afghanistan, China, Danmark, Eritrea, Filipinerna, Holland, Iran, Irak, Indien, Kongo, Palestina, Sverige, Syrien, Storbritannien, Thailand, Tanzania, Uganda, Ukraina, Balkan och Libanon bjöd på smakprov från respektive land.

Temat för matmässan i Broby var ”Taste […]Östra Göinge kommun får dryg miljon till bättre flyktingberedskap

17 september, 2015

Östra Göinge kommun får drygt en miljon kronor av länsstyrelsen till projektet ”Bra bosättning i Östra Göinge”. Projektet ska stötta insatser som syftar till att underlätta bosättning och öka kommunens beredskap och mottagningskapacitet för nyanlända.

Målet är att arbeta fram en tydlig process för bosättning inom kommunens ansvarsområde tillsammans med övriga samhällsaktörer för att skapa ett […]Introduktion för språkvänner

16 september, 2015

Tisdagen den 22 september kl. 13.00 -15.30 håller integrationsteamet introduktion för nya flyktingguider/språkvänner. De berättar om uppdraget som språkvän, reder ut begrepp och diskuterar olika dilemman man kan tänkas hamna i.

Anmäl dig till integrationsteamet på tel 044 – 775 6000 eller mail: integration@ostragoinge.se

Plats meddelas vid anmälan.

 

Läs mer: Introduktion språkvän

 Nytt boende för ensamkommande barn

11 september, 2015

Ett nytt boende för ensamkommande flyktingbarn ska startas i kommunen, enligt ett beslut i kommunstyrelsen. Behovet av platser för ensamkommande flyktingbarn är stort och ser dessutom ut att växa. Platserna på det befintliga ungdomsboendet i Glimåkra räcker inte till och antalet familjehem är begränsat. Planen är att det nya boendet ska ligga i Broby och […]Glöm inte medborgarundersökningen!

9 september, 2015

Tillsammans med 77 andra kommuner deltar Östra Göinge i Statistiska Centralbyråns medborgarundersökning, där kommunens invånare får tycka till om kommunen och dess verksamheter.

Den 16 september skickades enkäten ut till 1200 personer mellan 18 och 84 år i Östra Göinge. Den går att besvara antingen på pappersenkäten eller via webben, där den även finns på engelska, finska och spanska.

Den […]Sida 1 av 212