Vilka besöksmål är populärast i år?

31 juli, 2015

Sedan ett par år tillbaka finns Östra Göinges turistbyrå på Wanås. Amanda Bengtsson, som jobbar sin första sommar som turistvärd, berättar att det varit en jämn ström av besökare under hela sommaren. En mulen dag, som idag, vittnar de överfulla parkeringsplatserna om att det stämmer mer än väl. Barnfamiljer från Sverige, Danmark och Tyskland är […]Bowlinghallen öppnar på måndag

31 juli, 2015

Måndagen den 3 augusti öppnar Knislinge Bowlingcenter för säsongen.

Öppettider

måndag-torsdag: 12.00-20.00

fredag-lördag: 13.00-21.00

söndag: 13.00-17.00

För mer information: www.knislingebowlingcenter.se eller telefon 0704-509 190.LSS-boendet på Njuravägen tar form

30 juli, 2015

Kommunala bostadsbolaget Göingehem AB bygger ett framtida LSS-boende på Njuravägen, i utkanten av Broby.

Boendet, som ska rymma sex personer, ligger omgivet av skog men samtidigt endast en kort promenad från centrum. Under juli månad blev betongplattan klar. Under vecka 32 påbörjas arbetet med väggstommarna. Boendet beräknas vara inflyttningsklart den 1 februari 2016.

Byggentreprenör är Skanska.Ängens dag på Sporrakulla

24 juli, 2015

Välkommen att fira Ängens dag på Sporrakulla gård! Lördagen den 1 augusti mellan kl. 10 och 14 visas lieslåtter och hässjning av hö. Det bjuds på spelmansmusik, finns möjlighet till korvgrillning och att köpa kaffe och smörgåsar. Byggnaderna på gården är öppna denna dag.

På Sporrakulla hålls guidade visningar alla söndagar i juni, juli och augusti mellan kl. 13 […]Ytterligare gång- och cykelvägar!

14 juli, 2015

Efter sommaren påbörjas anläggning av fler gång- och cykelvägar (GC-vägar) i flera av Östra Göinges byar. Först ut är Knislinge och Glimåkra. Målsättningen är att samtliga färdigställs under hösten.

Klicka här för att se exakt var de planerade GC-vägarna ska anläggas.Grattis till ditt EM-guld, Elise!

13 juli, 2015

På J-EM i Tallin spurtade 20-åriga Elise Malmberg hem EM-guldet på 400 meter häck. Med personbästa 55.88 sekunder är hon enda svensk att ta ett J-EM-guld på distansen någonsin.

Elise bor i Broby och Östra Göinge kommun gratulerar dubbelt med tanke på att Elise idag, måndag, också firar sin 20-årsdag. Stort grattis Elise!Östra Göinge kommun lär av andra

7 juli, 2015

Under Almedalsveckan samlas omkring 25 000 personer i Visby för att omvärldsspana och lära av varandra. Ursprungligen var det ett renodlat politiskt arrangemang, men nu erbjuder Almedalsveckan hundratals föreläsningar och seminarier om betydande trender i arbetslivet, både från den privata och offentliga sektorn. I år var Östra Göinge kommuns tjänstemän representerade i publikhavet och nu har […]Förskolans dag firat på Solrosen

2 juli, 2015

Samtidigt passade man på att fira att Pippi fyller 70 år. Det passade väl in i det Astrid Lindgren-tema som man hade på förskolan. En mängd aktiviteter genomfördes:

Storsamling där man pratade om Astrid Lindgren och hennes figurer, Sånger sjöngs från hennes sagor, Några barn var utklädda och de fick berätta vilken figur de var, När isglasspausen var klar kom […]Boktips och fika på Vita skolan

13 juli, 2015

Läsglada barn delade med sig av bästa sommarboktipsen när biblioteket i Broby anordnade Sommarbokfika på Kulturhuset Vita skolan. Bibliotekarie Pernilla Ragnarsson höll i bokpratet.

Sommarboken är ett årligen återkommande arrangemang för barn, som ska stimulera till läsning genom bokträffar och festligheter på biblioteken. Årets Sommarboken avslutas den 5 september kl. 10 i biblioteket i Broby. Då […]Sök bidrag ur landshövdingefonderna

20 juli, 2015

Nu kan du söka bidrag från stiftelserna landshövding Per Westlings fond och landshövding Bengt Petris fond. Stiftelserna stöder allmännyttiga, företrädesvis ideella ändamål inom det tidigare Kristianstads län.

För mer information:

www.lansstyrelsen.se/skane/landshovdingefondernaSida 1 av 212