LSS-boendet på Njuravägen tar form

30 juli, 2015

Kommunala bostadsbolaget Göingehem AB bygger ett framtida LSS-boende på Njuravägen, i utkanten av Broby.

Boendet, som ska rymma sex personer, ligger omgivet av skog men samtidigt endast en kort promenad från centrum. Under juli månad blev betongplattan klar. Under vecka 32 påbörjas arbetet med väggstommarna. Boendet beräknas vara inflyttningsklart den 1 februari 2016.

Byggentreprenör är Skanska.Family-Lab förbättrar relationen med kommunens unga

27 juli, 2015

Family-Lab är ett begrepp som hörs allt oftare inom skola och socialtjänst i kommunen.

Allt började med att en medarbetare förra året gick en utbildning i den danske familjeterapeuten Jesper Juuls teorier om familjerelationer. Entusiasmen spred sig och snart åkte en hel grupp anställda från centrala barn- och elevhälsan, öppenvården och socialtjänsten i Östra Göinge kommun […]Ytterligare gång- och cykelvägar!

14 juli, 2015

Efter sommaren påbörjas anläggning av fler gång- och cykelvägar (GC-vägar) i flera av Östra Göinges byar. Först ut är Knislinge och Glimåkra. Målsättningen är att samtliga färdigställs under hösten.

Klicka här för att se exakt var de planerade GC-vägarna ska anläggas.Boktips och fika på Vita skolan

13 juli, 2015

Läsglada barn delade med sig av bästa sommarboktipsen när biblioteket i Broby anordnade Sommarbokfika på Kulturhuset Vita skolan. Bibliotekarie Pernilla Ragnarsson höll i bokpratet.

Sommarboken är ett årligen återkommande arrangemang för barn, som ska stimulera till läsning genom bokträffar och festligheter på biblioteken. Årets Sommarboken avslutas den 5 september kl. 10 i biblioteket i Broby. Då […]Östra Göinge kommun lär av andra

7 juli, 2015

Under Almedalsveckan samlas omkring 25 000 personer i Visby för att omvärldsspana och lära av varandra. Ursprungligen var det ett renodlat politiskt arrangemang, men nu erbjuder Almedalsveckan hundratals föreläsningar och seminarier om betydande trender i arbetslivet, både från den privata och offentliga sektorn. I år var Östra Göinge kommuns tjänstemän representerade i publikhavet och nu har […]Tandemcykel ökar friheten på Skogsbrynet

7 juli, 2015

– Du kör väl inte för fort nu! fnissar Inga och får hjälp att spänna hjälmen.

Inga bor på Skogsbrynets vård- och omsorgsboende i Sibbhult. Hon är först ut att få en åktur på boendets nyinköpta Trident, en säkerhetsanpassad tandemcykel, som i sällskap med personal ska ge de boende möjlighet till utflykter i närområdet.

– Vi är […]Förskolans dag firat på Solrosen

2 juli, 2015

Samtidigt passade man på att fira att Pippi fyller 70 år. Det passade väl in i det Astrid Lindgren-tema som man hade på förskolan. En mängd aktiviteter genomfördes:

Storsamling där man pratade om Astrid Lindgren och hennes figurer, Sånger sjöngs från hennes sagor, Några barn var utklädda och de fick berätta vilken figur de var, När isglasspausen var klar kom […]