Välkommen till turistinformationen på Wanås Konst!

30 juni, 2015

Östra Göinge kommuns bemannade turistinformation finns på Wanås Konst. Turistvärdinnor i år är Amanda Bengtsson och Stefanie Nipe, båda hemmahörande i Östra Göinge.

Amanda och Stefanie är anställda av kommunen, men utlokaliserade för att möta besökarna på plats och nå ut med information om Östra Göinge till fler besökare.

På Kulturhuset i Broby finns kartor och turistbroschyrer om Östra Göinges olika besöksmål […]Östra Göinge får 1,3 miljoner till integration

29 juni, 2015

Östra Göinge kommun har beviljats 1,3 miljoner kronor av länsstyrelsen för att vidareutveckla integrationsprojektet Tillsammans bygger vi framtiden med detta års projektansökan Ett steg närmare framtiden.

Pengarna ska användas till fortsatta insatser inom projektet Tillsammans bygger vi framtiden i syfte att stärka och utveckla verksamheten med flyktingguider och familjekontakter för nyanlända.

– Vi fortsätter jobba för att […]Nya GC-vägar i Broby klara!

29 juni, 2015

Två nya gång- och cykelvägar (GC-vägar) har färdigställts i Broby.

Den ena är en genväg från GC-vägen som går på gamla järnvägen till Gränsgatan. Den andra är en GC-väg mellan Nils Ols väg och rondellen vid Riksväg 19.

Gång- och cykelvägen mellan Nils Ols väg och riksväg 19.

Genvägen till Gränsgatan.Sommarskoj på luft

26 juni, 2015

Ljudnivån går i taket när Snapphanehallen i Knislinge fylls av 55 klättrande, hoppande och bollspelande barn. Det är Sommarskoj i slutet av juni och springet i benen verkar aldrig ta slut.

– Det här är jättekul, säger Emil Eneberg från Knislinge och torkar svetten ur pannan.

Han ställer sig i kö för att springa på […]Nytt nummer till socialjouren

25 juni, 2015

Östra Göinge kommuns socialjour har nytt telefonnummer: 044-775 78 78. Den ingår i Skånes gemensamma socialjour och finns i Kristianstad. Numret gäller kl.16.30-08.00 alla vardagar samt helger och nätter.Inga problem dricka vattnet i Östra Göinge

24 juni, 2015

Östra Göinge kommun berörs inte av vattenproblemen i Everöds vattenverk i Kristianstad.

 Motionsslingan i Åkebacke har fått belysning!

22 juni, 2015

Slingan som löper runt Åkebacke i Knislinge har fått belysning. Ledarmaturer med 25 nya lyktstolpar har satts upp. Dessa drar vardera 20W, vilket innebär att effekten för alla armturerna tillsammans är låga 500W.

Med nya ljusslingan på plats kan den som vill motionera – och samtidigt uppleva Skånes gröna hjärta – göra det dygnet runt!

Hitta till Åkebacke.

Intill  finns också […]T.f. chef för Miljö- och byggenheten

22 juni, 2015

Under perioden 150617-150817 är Lina Rosenstråle tillförordnad chef för kommunens Miljö- och byggenhet.

 

 Beslut i kommunfullmäktige: sänkt skatt i Östra Göinge

18 juni, 2015

Efter gårdagens debatt i kommunfullmäktige där mål- och resultatplanen för 2016- 2019 fastställdes, och där frågan om skatteläget var den som diskuterades mest, röstades femklöverns förslag att sänka skatten med 12 öre igenom. Socialdemokraternas förslag var att låta skatten ligga oförändrad, medan Sverigedemokraterna ville sänka med fem öre.

Här hittar du mål- och resultatplanen.

Läs mer: […]Nattvandra under Helgeåfestivalen!

17 juni, 2015

Kommunens nattvandrare vill bli fler. Framför allt behövs fler vuxna under Helgeåfestivalen den 31 juli och 1 augusti.

– Helst skulle vi vilja vara fyra vuxna per festivaldag, säger Linda Carnegård, som är kontaktperson för nattvandrarna i Broby. Man behöver kunna gå två och två.

I dagsläget finns en handfull trogna nattvandrare i kommunen. För sommarens festligheter […]Sida 1 av 212