Östra Göinge får 1,3 miljoner till integration

29 juni, 2015

Östra Göinge kommun har beviljats 1,3 miljoner kronor av länsstyrelsen för att vidareutveckla integrationsprojektet Tillsammans bygger vi framtiden med detta års projektansökan Ett steg närmare framtiden.

Pengarna ska användas till fortsatta insatser inom projektet Tillsammans bygger vi framtiden i syfte att stärka och utveckla verksamheten med flyktingguider och familjekontakter för nyanlända.

– Vi fortsätter jobba för att […]Nya GC-vägar i Broby klara!

29 juni, 2015

Två nya gång- och cykelvägar (GC-vägar) har färdigställts i Broby.

Den ena är en genväg från GC-vägen som går på gamla järnvägen till Gränsgatan. Den andra är en GC-väg mellan Nils Ols väg och rondellen vid Riksväg 19.

Gång- och cykelvägen mellan Nils Ols väg och riksväg 19.

Genvägen till Gränsgatan.Motionsslingan i Åkebacke har fått belysning!

22 juni, 2015

Slingan som löper runt Åkebacke i Knislinge har fått belysning. Ledarmaturer med 25 nya lyktstolpar har satts upp. Dessa drar vardera 20W, vilket innebär att effekten för alla armturerna tillsammans är låga 500W.

Med nya ljusslingan på plats kan den som vill motionera – och samtidigt uppleva Skånes gröna hjärta – göra det dygnet runt!

Hitta till Åkebacke.

Intill  finns också […]Beslut i kommunfullmäktige: sänkt skatt i Östra Göinge

18 juni, 2015

Efter gårdagens debatt i kommunfullmäktige där mål- och resultatplanen för 2016- 2019 fastställdes, och där frågan om skatteläget var den som diskuterades mest, röstades femklöverns förslag att sänka skatten med 12 öre igenom. Socialdemokraternas förslag var att låta skatten ligga oförändrad, medan Sverigedemokraterna ville sänka med fem öre.

Här hittar du mål- och resultatplanen.

Läs mer: […]Det kom ett brev …

12 juni, 2015

… till kommunens socialchef, Anna-Lisa Simonsson:

 En hållbar dag på Wanås 22 juni

4 juni, 2015

Måndagen den 22 juni hålls evenemanget EN HÅLLBAR DAG på Wanås.

Temat för dagen är ”Hållbarhet i relation till kemikaliesamhället”.

Inspirerande föreläsningar, gårdsvisning, naturworkshop för hela familjen, skånskt mathantverk, frö- och plantbyte och workshop är några av aktiviteterna som erbjuds.

Östra Göinge kommuns energi- och klimatrådgivare Caroline Wendel finns på plats.

Det är tredje året i rad som Wanås […]