Kom och fira vår 50-åring Hanaskogsbadet den 6 juni!

30 maj, 2015

Hanaskogsbadet har fyllt 50 år!

Det firar vi lördagen den 6 juni med en festlig dag på badet! Det blir glass och fika, uppvisningar, utlottningar och musik med Musikskolans elever.  

Badet är öppet kl. 10- 19.

Entré: 1 krona för barn och 2 kr för vuxna

Varmt välkomna att fira med oss!

Hanaskogs bygdeförening och Östra Göinge kommunMin kvinnokväll – välbesökt!

29 maj, 2015

Lördagen den 23 maj ägde första träffen i forumet Min kvinnokväll rum. Träffen med danstema lockade 30 kvinnor från kommunen!

Syftet med Min kvinnokväll är att skapa en mötesplats för kvinnor, möjliggöra kulturutbyten och vidga kontaktnät. Vid den första träffen diskuterade deltagarna kommande teman för kvinnokvällarna, som ska äga rum i de olika byarna. Planering och genomförandet står de själva för.

 

 

 

Nästa Min […]Del av bryggan i Tydinge är ny!

28 maj, 2015

Östra Göinge kommun har bytt ut en del av bryggan i Tydinge mot en ny i kompositmaterial, samma bryggsystem som sedan tidigare även finns i Sjöhagen.

Fördelarna gentemot en traditionell träbrygga är att risken att få flisor i fötterna försvinner och bryggans ljusa  färg gör den sval även varma sommardagar. Dessutom kräver den mindre underhåll.

Den största fördelen […]Oscar förste chef till utlåning

25 maj, 2015

Idag gick startskottet för projektet ”Låna en chef” i Östra Göinge kommun. Först av alla att lånas ut var kommunens ekonomichef, Oscar Nilsson. Han hade bokats av Badi Mousa, som kom till Sverige från Syrien för två år sedan och numer gör praktik i kommunhuset.

Under en dryg halvtimme berättade Badi för Oscar om hur han […]Särskild lunchmeny när Snapphaneskolans kök renoveras

25 maj, 2015

Under vecka 23 och 24 gäller en särskild lunchmeny för Göinge Utbildningscenter, Mölleskolan, Snapphaneskolan, Trollbäckens och Raketens förskola. Anledningen är att delar av köket ska renoveras på Snapphaneskolan.

Snapphaneskolans mat kommer under dessa veckor istället att tillagas i GUC/Mölleskolans kök, Sibbhult, och levereras varm till Snapphaneskolan. Solhällans mat kommer att levereras från Västanvids kök, Knislinge och […]På två ben från Tellus

22 maj, 2015

Just nu pågår utställningen På två ben från Tellus på Kulturhuset Vita skolan i Broby. Konstnärerna Isabel Theselius och Jonas Theselius, utbildade i Kalifornien och Stockholm, beskriver utställningen som ett transatlantiskt möte mellan de båda.

 

 

 

 

                   

 Förslag till mål- och resultatplan för 2016- 2019 klart

21 maj, 2015

Kommunstyrelsens ledningsutskott har beslutat om ett förslag till mål- och resultatplan för Östra Göinge kommuns verksamhet under perioden 2016- 2019. Förslaget kommer att behandlas av kommunstyrelsen den 3 juni och fastställs av kommunfullmäktige den 17 juni. Mål- och resultatplanen bygger på den styrande femklöverns och socialdemokraternas politiska inriktningar.

Östra Göinge kommun har ett mycket gott utgångsläge. […]Nya resecentret i Knislinge växer fram

21 maj, 2015

Det nya resecentret på Brobyvägen i Knislinge börjar ta form. De större strukturerna är färdiga, såsom bussgata och trottoarer, men lite arbete kvarstår med bl.a. plantering av träd. Den 14 juni övergår Skånetrafiken till sommartidtabell och det är också då som det nya resecentret kommer tas i bruk.

Illustrationen beskriver resecentrets olika funktioner.    Min kvinnokväll den 23 maj – nytt forum för kvinnor

20 maj, 2015

Studieförbundet Vuxenskolan Nordöstra Skåne och Östra Göinge kommun arrangerar tillsammans Min kvinnokväll som är en del av kommunens integrationsprojekt. Första träffen den 23 maj har arabisk dans som tema. Kommande teman bestämmer deltagarna tillsammans.

När: lördagen den 23 maj kl 14-16Var: Brobygården på Tydingegatan 1B i BrobyAnmälan: Florence Svensson på tfn 044-775 61 99 och Wardah Alnazli på tfn 044-775 66 […]Unga göingar ska få en bra start i livet

20 maj, 2015

I dag fastställer omsorgs- och utbildningsutskottet strategin En bra start i livet (0-20 år), med syftet att alla unga göingar ska må bra, vara trygga och känna framtidstro.

I strategin En bra start i livet ses familjen som en viktig del i utvecklingsarbetet, där ett nära samarbete mellan hem, föreningsliv, socialtjänst, det civila samhället och skolan […]Sida 1 av 212