Nya resecentret i Knislinge växer fram

21 maj, 2015

Det nya resecentret på Brobyvägen i Knislinge börjar ta form. De större strukturerna är färdiga, såsom bussgata och trottoarer, men lite arbete kvarstår med bl.a. plantering av träd. Den 14 juni övergår Skånetrafiken till sommartidtabell och det är också då som det nya resecentret kommer tas i bruk.

Illustrationen beskriver resecentrets olika funktioner.    Unga göingar ska få en bra start i livet

20 maj, 2015

I dag fastställer omsorgs- och utbildningsutskottet strategin En bra start i livet (0-20 år), med syftet att alla unga göingar ska må bra, vara trygga och känna framtidstro.

I strategin En bra start i livet ses familjen som en viktig del i utvecklingsarbetet, där ett nära samarbete mellan hem, föreningsliv, socialtjänst, det civila samhället och skolan […]Östra Göinge fjärde bäst på fysisk tillgänglighet!

20 maj, 2015

Östra Göinge kommun har under våren besvarat Myndigheten för delaktighets enkäter om arbetet för ökad tillgänglighet och delaktighet för personer med funktionsnedsättning.

Resultatet av 191 kommuners svar visar att Östra Göinge kommun uppfyller 83 % av poängen och därmed hamnar på en fjärdeplats i landet!

Enkätfrågorna handlar bland annat om hur fysisk tillgänglighet beaktas i plan- och bygglovsprocesser, tillgängligheten i kommunhuset och […]Eldsjälar prisade på Göinge afton

13 maj, 2015

Många engagerade göingar, som på olika sätt utmärkt sig genom insatser i och för kommunen under det senaste året, fick ta emot ära och prispengar under festligheterna på årets upplaga av Göinge afton.

Årets göing: Andreas Martinsson, Kulturföreningen F-yra

Årets idrottsledare: Bo Andersson, Glimåkra IF

Årets idrottsprestation: Anna ”Humlaröd” Persson, FK Göingarna

Årets folkhälsoinsats: Sibbhults IF

Årets SM- vinnare:

Sofie Nordström, […]Nya skolmiljön i Sibbhult tar form

8 maj, 2015

Arbetet med att förvandla skolans utemiljö i Sibbhult är i full gång. Verksamheterna som berörs är Göinge utbildningscenter (GUC), Mölleskolan och Smedjebackens förskola. När rivningen av Mölleskolan är avklarad ska även gymnastikbyggnaden rivas. Platsen där skolbyggnaden tidigare legat kommer att förvandlas till lekytor för skolans och förskolans elever, med sittmöjligheter under tak.

På skolgården tillkommer en del […]