Anna-Lena Bergelin till Vita skolan

30 april, 2015

Tisdagen den 12 maj kl.19 kommer författaren och mångsysslaren Anna-Lena Bergelin (f.d. Brundin) till Kulturhuset Vita skolan i Broby för att prata böcker och kåsera om allt mellan himmel och jord. Hennes humor är svart, men hjärtat är rött. Kärleken löper som en röd tråd, och sitt kärva språk till trots, så är hon sjukligt […]Gasen i botten!

23 april, 2015

Östra Göinge kommuns dagliga verksamhet ger föreställingen Gasen i botten – en unik föreställning fylld av livemusik och sång.

Föreställningen ges vid tre olika tillfällen i Sibbhults Folkets hus:

11 maj kl 17.0012 maj kl 10.0013 maj kl 10.00

Boka plats hos Lilla Butiken i Broby (mitt emot Posten) eller ring 044-775 61 98 om du vill vara säker på […]Caroline Wendel ny energi- och klimatrådgivare

23 april, 2015

Efter att Östra Göinge kommun varit utan energi- och klimatrådgivare en tid har Caroline Wendel från Helsingborg nu tillträtt i rollen.

Caroline är 31 år gammal och utbildad biolog och miljösamordnare. Ett års forskning i biologi och fyra somrar på Kolmårdens djurpark har hon också bakom sig. Östra Göinge däremot, är en helt ny bekantskap.

– Helsingborg, […]Tack till alla som var med på matmässan i Glimåkra!

23 april, 2015

Ett stort tack riktas till alla ni som hjälpte till att göra matmässan i Glimåkra till en succé:

Alla matutställare och enskilda besökare Anders Nelson Bengt F. Nilsson – Osttillverkning Benny Backman Daniel Björk Eltjänst Syd Glimma ryttarföreningGlimåkra folkhögskolaGlimåkra scoutkårGöingehem AB Göinge näringslivHyrporslin.nuLions Club Östra Göinge Länsförsäkringar Göinge-KristianstadNedanbäck gårdP O DahlPolisen i BrobyRestaurang TrananSlow Food (Paul Seugling)Sparbanken Göinge […]Samhällsbyggnadsavdelningen informerar om signalering i samband med flygfotografering

22 april, 2015

På grund av flygfotografering kommer samhällsbyggnadsavdelningen att från och med idag, onsdag, lägga ut flygsignaler i form av vita plattor (40 x 40 cm stora) runt om i Broby och Knislinge. Plattorna förankras i marken och kan komma att placeras på privat mark. Flygsignalerna får inte rubbas och kommer att ligga ute tills all flygfotografering är klar.

Flygfotograferingen sker i tätorterna […]Sydnytt besökte Östra Göinge inför matmässan i Glimåkra

21 april, 2015

Besöket resulterade i ett nyhetsinslag i regional TV.

Här kan du se TV-inslaget!Allmänpolitisk debatt i kommunfullmäktige 29 april

20 april, 2015

Vid kommunfullmäktiges möte den 29 april hålls allmänpolitisk debatt om inriktningen på kommunens verksamhet under de närmaste fyra åren. Den styrande femklövern och socialdemokraterna har tagit fram var sin politisk plattform inför beslut om mål- och resultatplan (budget) i kommunfullmäktige i juni. Debatten är ett av flera nya grepp som kommer att prövas framöver för […]Första spadtaget till Nejlikan

17 april, 2015

Under fredagen togs första spadtaget till det nya LSS*-boendet Nejlikan i Broby.

Politiker och tjänstemän med socialchef Anna-Lisa Simonsson i spetsen hjälptes åt att gräva på den än så länge obebyggda tomten på Njuravägen. Nejlikan ska hysa 6 boende och planeras stå klart i februari 2016.

 

* LSS- Lagen om stöd och service till vissa funktionshindrade

Kent Göstasson från […]”Bärbar” stuga i Immeln internationellt uppmärksammad

17 april, 2015

Det ”portabla” och moderna fritidshus, byggt av ett danskt designföretag, som sedan en tid ligger placerat vid södra Immelns strand uppmärksammas i det aktuella numret av flygbolaget Norwegians flygplanstidning. Huset som är tänkt att fungera som en plats för återhämtning för stressade storstadsmänniskor ska kunna placeras ut var som helst i naturen och erbjuda alla moderniteter bakom de […]Kammarrätten: IVO gjorde rätt

16 april, 2015

Kammarrätten har den 16 april, genom att lämna Östra Göinge kommuns överklagande utan bifall, slagit fast att Inspektionen för vård och omsorgs (IVO) föreläggande mot kommunen varit befogat. Kommunen kommer nu att analysera domen för att därefter ta ställning till ett eventuellt överklagande.

Ärendet gällde om det var rätt av IVO att vid vite förelägga kommunen […]Sida 1 av 212