Samhällsbyggnad träffade Östanå byalag

26 februari, 2015

Den 12 februari träffade kommunens samhällsbyggnadsavdelning Östanå Byalag, som ett första led i att förbättra kommunikationen mellan kommunen och byalaget.

Närvarande från kommunen var samhällsbyggnadschef Monika Ericsson, bitr. mark- och exploateringschef Henrik Arvidsson och plansamordnare Linnea Widing.

Kvällen inleddes med en kort presentation från samhällsbyggnadsavdelningen, där bland annat kommunens översiktsplan och strategier för Östanå presenterades. Ett långsiktigt […]Milstolpe när oljebrännaren bars ut

26 februari, 2015

Under torsdagsförmiddagen samlades tjänstemän, lokal press och politiker i källaren på Solhällan i Hjärsås för att bevittna en viktig milstolpe när oljebränslet tackade för sig.

Dagens arrangemang har föranletts av kommunens största satsning år 2014, då man genomförde ett omfattande energisparprojekt. Investeringen på 44,6 miljoner kronor beräknas vara avbetald om tio år tack vare besparingen 4,4 miljoner per år.

 

 

 

De energibesparande åtgärdena […]Prova instrument på Musikskolan!

26 februari, 2015

Tisdag, onsdag och torsdag i vecka 12 är alla kommunens barn och föräldrar hjärtligt välkomna att prova instrument och träffa lärarna på Musikskolan! Alla åldrar är välkomna, Musikskolan har inga åldersgränser.

tis 17/3 kl 17.00-18.00 Glimåkra Glimåkraskolan

tis 17/3 kl 18.30-19.30 Sibbhult Mölleskolan, ingång Smedjegatan

ons 18/3 kl 17.00-18.00 Hanaskog Kviingeskolan

ons 18/3 kl 18.30-19.30 Knislinge Västerskolan

tors 19/3 kl […]Nyanställda välkomnades i Göingemodellen

25 februari, 2015

Tjugotalet nyanställda i kommunen fick under årets första introduktionsdag en grundlig genomkörare i arbetssättet Göingemodellen och kommunens värdegrund.

Välkomsttal av kommunchefen Jonas Rydberg och kommunstyrelsens ordförande Patric Åberg följdes upp med kreativa gruppövningar, en lektion i vad det innebär att vara offentliganställd, uttalsträning i göingska (”Här gaur da!”) och en inblick i visionen att med kvalitet […]Tack till alla som deltog vid Matmässan i Knislinge!

24 februari, 2015

Matmässan i Knislinge den 7 februari drog fullt hus och var en lyckad tillställning. Ett stort tack riktas till alla som var med: 

Bygdegårdsföreningen i Knislinge, Göingehem AB, Restaurang Tranan, Göinge Näringsliv, Alla ni som var med och bjöd på spännande maträtter, Tack för ert engagemang! Den 18 april kommer ytterligare en matmässa äga rum, på Glimåkra Folkhögskola. […]Sammanhållen journalföring ska ge bättre patientöversikt

16 februari, 2015

Från och med den 16 februari kan det hända att du i en vårdsituation får frågan om kommunens sjuksköterska, arbetsterapeut eller sjukgymnast får se dina vårduppgifter via en sammanhållen journalföring. Systemet, som kallas Nationell patientöversikt (NPÖ), är nytt och gör det möjligt för behörig vårdpersonal att ta del av andra vårdgivares patientjournaler direkt via datorn.

Enligt Roger […]Prästavångsskolans föräldracafé – inspirationskväll i matematikens tecken

12 februari, 2015

Välkommen onsdagen den 4 mars kl 18.30- 20.00

En av våra förstelärare och matematikutvecklare Mauritz Bondesson inleder kvällen. Han berättar om sina erfarenheter kring ämnet matematik, hur dagens matematikundervisning kan se ut och svarar på frågor och funderingar.

Vidare blir det lite mingel med fika med möjlighet att titta närmare på ett urval av praktiska och konkreta material som används […]Upplev årets ljusprojekt!

9 februari, 2015

Ljusutställningen ”VITA LUX: Utstrålning” slog upp portarna  på Kulturhuset (biblioteket) i Broby den 12 februari.

Fram till den 1 mars är utställningen öppen för allmänheten under bibliotekets öppettider. 

VITA LUX: utstrålning, arrangeras av Östra Göinge kommun med bidrag från Region Skåne /Kultur Skåne och Göingehem AB.

Konstnären Aleksandra Stratimirovic står bakom årets ljusutställning.

 

 

 Arbetet med nya resecentret i Knislinge påbörjat

3 februari, 2015

Utmed Brobyvägen i Knislinge har arbetet med att färdigställa det planerade resecentret påbörjats. Vägen och det nya resecentret beräknas stå klart i mitten av maj 2015, vid samma tidpunkt som Skånetrafikens nya tidtabeller börjar gälla. FASAB är entreprenör och kostnaden för utförandet beräknas till 3,2 miljoner.

På Holmavägen är arbetet med att smalna av vägen för att höja […]