Musik i Syd: Från slott och koja till Vita skolan 4 februari

30 januari, 2015

Onsdagen den 4 februari kl. 19 besöker duon Näsbom & Edlund Kulturhuset Vita skolan i Broby med konserten Från slott och koja på nyckelharpa och cembalo.

Andreas Edlund är verksam som continuospelare på cembalo och orgel. Han spelar i såväl moderna som barockorkestrar och i operaproduktioner i Sverige och utomlands.

Torbjörn Näsbom tilldelades 2014 Zornmärket i guld med motiveringen ”För virtuost, mästerligt […]Matematikhjälp

26 januari, 2015

Göinge Utbildningscenter erbjuder matematikhjälp på Kulturhuset i Broby. Hjälpen är öppen för alla studerande på förskola, grundskola och GUC. Även föräldrar, släktingar och vänner hälsas välkomna.

Plats: Kulturhuset Vita skolan, Skolgatan 1, Broby Tid: måndagar 16.30-18.30Samrådsmöte om ombyggnad av väg 19 mellan Bjärlöv och Broby

23 januari, 2015

Den 10 och 12 februari bjuder Trafikverket Region Syd in till samrådsmöten i form av öppet hus om planerna för ombyggnad av väg 19 mellan Bjärlöv och Broby. Projektet innebär att sträckan byggs om till mötesfri landsväg med mittseparering och hastighetsbegränsning 100 km/h.

Informationen kommer bland annat att behandla:

förslag till anläggning och ombyggnad, miljökonsekvenser, formell handläggning, förändring av allmän/enskild […]Många ville bli språkvän

19 januari, 2015

Sessionssalen i kommunhuset i Broby fylldes till bredden när integrationsteamet bjöd in till kick off för blivande flyktingguider och språkvänner. Över 50 göingar ville veta mer om att erbjuda nyanlända en chans att träna svenska språket och lära känna samhället och samtidigt själva få en inblick i ett annat lands kultur och traditioner.

Initiativet att sammanföra nyanlända […]