Elever på Västerskolan berättade om surfplattor i radio

28 november, 2014

Eleverna på Västerskolan i Knislinge använder surfplattor till många moment i undervisningen. Exakt hur berättade klass 3A i radioreportaget ”Elever med stenkoll på plattan” den 27 november.

Lyssna på reportaget i Sveriges Radio Kristianstad:

Västerskolans elever lär på surfplattorTack alla ni som ställer upp

28 november, 2014

Under fredagen flyttar avdelning Saltkråkan från Lille Mats förskola till nya lokaler i Åvillan. Fastighetsskötare, vaktmästare och förskolepersonal har plockat ner en hel avdelning och är på väg att bygga upp den igen.

På plats i Åvillan tror vaktmästarna att de hinner bli klara före helgen. På måndag flyttar Saltkråkan med 20 barn in. 

Ett stort tack riktas […]Fördjupade översiktsplanen för Knislinge antagen

28 november, 2014

Vid kommunfullmäktiges sammanträde den 20 november antogs den fördjupade översiktsplanen för Knislinge, ”Fördjupad översiktsplan Knislinge- Framtidens by”.

Läs mer här: 

Fördjupad översiktsplan Knislinge

 

 

 Välkommen att prova nya kunddatorn!

28 november, 2014

Under fredagen är alla välkomna till kommunhusets reception där en ny kunddator installerats.

Från datorn nås kommunens hemsida, e-tjänster och blanketter. Det finns också möjlighet att skriva ut dessa.

Under dagen bjuder kundtjänst på glögg, pepparkakor och godis.

Välkommen!Avdelningen Saltkråkan på Lille Mats stänger

27 november, 2014

På förskolan Lille Mats i Broby har polyaromatiska kolväten liknande de som ingår i bekämpningsmedlet kreosot påträffats i syll och väggreglar i den del av förskolan som hyser avdelningen Saltkråkan. Kreosot är en blandning av olika ämnen och används för att impregnera trä: www.kemi.se (Kemikalieinspektionen). Regelbundna kontroller har sedan flera år utförts i byggnaden på grund […]Intensivt år när Stenforsa blev Göinge utbildningscenter

26 november, 2014

2014 blev ett hektiskt år för Sibbhults två skolor. I mars påbörjades ombyggnaden av dåvarande Stenforsaskolan, vilket innebar mycket logistik för både personal och elever. Salar byggdes om, väggar slogs upp, det borrades bergvärme och drogs ny el, inte minst för att Mölleskolan skulle flytta in i en av flyglarna.

Under pågående ombyggnad fördubblades antalet SFI-elever […]Val av ledamöter och Mål- och resultatplan fastställdes

21 november, 2014

Den 20 november ägde månadens sammanträde med kommunfullmäktige rum. 

Samtliga förslag till beslut antogs, däribland val av ledamöter till nämnder och styrelser. Kommunens reviderade mål- och resultatplan (budget) antogs med oförändrad skattesats.  Mål- och resultatplanen hittar du här.

Protokollet publiceras under vecka 48. Då kan då du ta del av det här.Föreläsning om ungdomar och alkohol

18 november, 2014

Den 4 december besöker Jan Lindh Göingeskolan i Broby med sin föreläsning Våga vara vuxen!

Jan Lindh har över 30 års erfarenhet som ledare inom skola, elitidrott och näringsliv och belönades 2004 med Riksidrottsförbundets och Svenska Sportjournalistförbundets Fair Play-pris.

Föreläsningen blandar teori med praktik och ger dig som förälder verktyg att hjälpa ungdomar att stå emot alkohol genom att få dem […]Digitala trygghetslarm ersätter de analoga

17 november, 2014

I Östra Göinge kommun pågår just nu en satsning på trygghet, service och delaktighet i hemmet genom digital teknik under begreppet e-hälsa. Säkrare teknik ska komplettera arbetet inom vård och omsorg för att att öka tryggheten för brukare.

Först ut är satsningen på digitala trygghetslarm inom hemtjänsten. Det analoga nätet kommer på sikt att läggas ner och […]Snöröjning och halkbekämpning i Östra Göinge

13 november, 2014

När som helst kan vintern slå till med halt väglag som följd. Informera dig därför om ditt ansvar som fastighetsägare!

Snöröjning startar normalt när snöfallet har upphört och snödjupet uppgår till ca 5 cm på gång- och cykelbanor, ca 7 cm på prioriterade gator och ca 10 cm på övriga gator. Först plogas bussgator samt gång- […]Sida 1 av 212