Armaturteknik flyttade till Åbrovången

31 oktober, 2014

Det som idag är företagshotellet Åbrovången var för nästan två år sedan en ödelagd byggnad, efter Glimeks nedläggning. På torsdagen hölls inflyttningsfest för det senaste företaget som flyttat till lokalerna; Armaturteknik i Osby AB.

Företaget har i många år funnits i Glimåkra, vid utfarten mot Boalt, men har alltså nu flyttat till företagshotellet som skapats av Jonas Seipp och Reidar Hagman. 

Kommunen var på […]Ansökan till Komvux i vår öppen

28 oktober, 2014

Nu kan du söka till Komvux för vårterminen 2015.

Hur går ansökan/antagning till?

Du som har kort tidigare utbildning prioriteras vid antagningen. Det har också betydelse att du söker i tid och vad du har för mål med dina studier. En fullständig ansökan innehåller också en kopia på dina tidigare betyg från gymnasieskola eller grundskola eller högsta […]Femklövern styr kommunen i minoritet

23 oktober, 2014

Moderaterna, 8 mandat, Centerpartiet, 2 mandat, Folkpartiet, 1 mandat, Kristdemokraterna, 1 mandat och Miljöpartiet, 1 mandat. Socialdemokraterna har 11 mandat i fullmäktige, Vänsterpartiet 1 och Sverigedemokraterna 6. Så ser fördelningen ut efter valet. Det innebär att femklövern (M, FP, C, KD och MP) inte har egen majoritet, utan kommer att styra kommunen i en minoritetssituation.

Ny ordförande i […]GREETINGS EARTHLINGS! Vernissage på Vita skolan

23 oktober, 2014

GREETINGS EARTHLINGS!

Konstnärerna Tamara de Laval och TZUNAMI sammanstrålar i denna utställning. Gemensamt har de sammanställt subtila subjektiva fyrdimensionella upplevelser från sina liv. Nu gör de ett inbokat men oväntat nedslag på Kulturhuset Vita skolan i Broby. Utställningen pågår 23 oktober till 15 november.

Vernissage tors 23 okt kl 16 – 18

 

Läs mer på:

www.tamaradelaval.com och www.tzunami.se

Arr: Kultur […]Mölleskolan leder Skolkampen i SR P4

22 oktober, 2014

Skolkampen är en frågetävling riktad till årskurs 5, arrangerad av Radio Kristianstad. De som deltar ska svara ja och nej på frågor under trettio sekunder. Efter förra deltävlingen gick Mölleskolan upp i ledning och går nu vidare i tävlingen.

För att lyssna på inslaget klicka här.Nattvandrargrupp bildad i Östra Göinge

22 oktober, 2014

Ett 15-tal entusiaster dök upp när stiftelsen nattvandring.nu höll föreläsning om nattvandring tillsammans med Polisen Östra Göinge och kommunens representanter för skola och fritid. Mötet, som handlade om de ungas stora behov av vuxennärvaro under helg- och festkvällar, resulterade i en grupp frivilliga, som kommer att nattvandra i kommunen under hösten.

 Nya medarbetare introducerades

9 oktober, 2014

37 nya medarbetare i Östra Göinge kommun deltog i premiären av kommunens nya introduktionsdag i Kulturhuset Vita skolan i Broby. Nyanställd personal inom skola, administration, stöd och samhällsbyggnad fick veta vad det innebär att vara offentligt anställd och också en inblick i arbetssättet Göingemodellens nyckelord om kundfokus, kvalitet och stolta göingar, en lektion som avslutades med egna kreativa […]Program för arbetsmarknadsinsatser har fastställts

8 oktober, 2014

De senaste åren har kommunen fokuserat alltmer på arbetsmarknadspolitiska insatser som avser bl a arbetslösa ungdomar, utlandsfödda, biståndstagare  och personer med arbetshinder. 

Pga av att det inte funnits något övergripande politiskt styrdokument att förhålla sig till har Beredningen för tillväxt och samhällsbyggnad fått i uppdrag att ta fram ett program för kommunala arbetsmarknadsinsatser. Detta har resulterat i programhandlingen ”Kunskap-Kompetens-Arbete” som Kommunfullmäktige fastställde […]Seniormässa lockade hundratals

2 oktober, 2014

Seniormässan i Broby blev en välbesökt tillställning. Två hundra seniorer i Folkets hus och hundra på föreläsning i Vuxenskolans lokaler fick sig till livs allt från judogrepp och kostråd till dragspelsmusik och kåseri med lokalprofilen och tidigare journalisten Bertil Nilsson. Tipsrunda, prova-på-släckning med Räddningstjänsten, fika och varm korv stod också på dagordningen.

– Vilken fest det blev, en jämn ström […]Full sving på golfbanan

2 oktober, 2014

– Vi är inte så bra, varnar Majvi Svensson med blicken på bollen.

Hon syftar på deltagarna i Senior Sport School, som har dagens träning förlagd till golfbanan i Knislinge. Sekunden efteråt överraskar hon sig själv med en rejäl sving.

– Oj!

Senior Sport School är en satsning på kommunens invånare över 60 i samverkan med Region Skåne och Skåneidrotten. Målet är att främja […]Sida 1 av 212