Göingehem byter inte lås

26 september, 2014

Personal inom kommunens hemtjänst har fått veta att kunder i Broby blivit uppringda och fått besked om att deras dörrlås ska bytas ut. Den som ringer har i det ena fallet uppgett att han/hon ringer från Göingehem. Göingehem kommer byta lås längre fram, men de kommer att informera om detta då.Stor uppslutning på integrationsmöte

25 september, 2014

Många föreningar och frivilliga slöt upp när kommunens integrationssamordnare bjöd in till möte i kommunhuset i början av veckan. Representanter från idrottsföreningar, kyrkan, studieförbund, biodlare och vävstolsmuseet delade med sig av redan samlade erfarenheter och utbytte idéer om hur man kan förenkla för nyanlända att etablera sig i samhället. Hur kommunen eventuellt kan hjälpa till med […]Skoldatatek i Östra Göinge

23 september, 2014

Nu har skoldatateket öppnat i Östra Göinge. Skoldatateket arbetar med att tillhandahålla teknik i lärandemiljön för pedagoger och barn och elever i behov av särskilt stöd. Skoldatateket hjälper till att ta fram tekniska lösningar för den dagliga undervisningen, för att ge eleven möjlighet att arbeta självständigt och känna sig delaktig.

Det är arbetslaget eller den enskilde pedagogen som ansöker om […]Hitta en fritidsaktivitet som passar dig!

16 september, 2014

Nu har skola och arbete börjat och det har för många blivit dags att hitta en rolig och meningsfull fritidsysselsättning.

Östra Göinge har många aktiva föreningar och ett brett utbud av fritidsaktiviteter för alla. Passa på att utnyttja det! Här hittar du kontaktuppgifter till alla föreningar i Östra Göinge: 

Föreningar i Östra Göinge kommun

 

 Hur röstade väljarna i Östra Göinge?

12 september, 2014

På www.val.se kan du ta del av söndagens valresultat.

Nedan finns direktlänkar till Valmyndighetens webbplats som presenterar siffrorna för valresultatet i Östra Göinge för kommun-, landstings- respektive riksdagsval.

Rösträkningen påbörjades kl 20.00 den 14 september.

 

 

Direktlänk till Valmyndighetens sida för Östra Göinges resultat i riksdagsvalet >

Direktlänk till Valmyndighetens sida för Östra Göinges resultat i landstingssvalet >

Direktlänk till Valmyndighetens sida för […]Tillgänglighetsrampen i Frännarp är invigd

12 september, 2014

Under torsdagen invigdes en ny tillgänglighetsramp vid hällristningarna i Frännarp och platsen är nu lättare att nå för alla besökare.  

Den så kallade ”urstenen” finns i Frännarp och är en hällristning som beräknas vara över 3 000 år gammal. Den är ett mångtydigt konstverk som forskningen fortfarande inte tolkat färdigt.

Hällristningen i Frännarp är unik på så sätt att […]Ballongfest när nya lekplatsen invigdes!

9 september, 2014

Trots mörka moln höll sig regnet borta medan den nya lekplatsen i Knislinge intogs av byns leksugna förskolebarn.

Ballongsläpp, fika och musikunderhållning av kommunens kulturteam ramade in festligheterna, medan klätterställning, gungor och rutschkanor premiärtestades.

– Jättebra lekplats, var omdömet från en grupp klättrande barn.

Kommunalrådet Patric Åberg talade inför barnen och de många nyfikna bybor som stannat till.

 

 

        

 

 

 

 

 

 Snapphanehallen invigd!

4 september, 2014

Många nyfikna göingar hade tagit sig till Knislinge under invigningskvällen för att syna nya sporthallen och rösta fram ett namn. Kommunstyrelsens ordförande Patric Åberg välkomnade och klippte bandet till den efterlängtade hallen, som rymmer både handbollsplan, bowlinghall och kafeteria. Efter en provmatch på bowlingbanorna mellan politikerna Åberg och Tommy Aspegren och representanter från bowlingklubben BK Kronan offentliggjordes […]Rättvist med rätt avgift

2 september, 2014

Under september och oktober kommer Östra Göinge kommun att kontrollera de inkomstuppgifter som vårdnadshavare med barn inom förskola/fritids lämnat för 2012. 

Betalar Du rätt avgift? 

Visar det sig att den inlämnade inkomstuppgiften för 2012 har varit högre eller lägre än den faktiska inkomsten innebär det att vi i efterhand fakturerar eller betalar tillbaka avgift. De allra flesta har betalt […]