Östra Göinge upp 112 platser på miljölista

25 juni, 2014

Idag släppte tidningen Miljöaktuellt sin lista över Sveriges kommuners miljöarbete. Östra Göinge klättrar 112 platser på årets lista och ligger därmed på plats 168 bland Sveriges 290 kommuner.

–          En av anledningarna till vår förbättring är att det i våras antogs en programhandling för miljöarbetet i Östra Göinge kommun. Miljöfrågorna har i med det diskuterats och fått riktlinjer för […]Östra Göinge klättrar i medborgarundersökningen

18 juni, 2014

Allt fler göingar är nöjda med att bo i Östra Göinge och 29 procent av invånarna kan starkt rekommendera bekanta att flytta till kommunen (en ökning med 21 procent jämfört med 2012). Det visar SCB:s medborgarundersökning som genomförts under våren.

Helhetsbetyget för Östra Göinge som en kommun att bo och leva i är 53 på en […]Världshändelser tema för niorna på Snapphaneskolan

8 juni, 2014

Boston Tea Party, Utöya, 11 september och förintelsen. Världshändelser är temat när niondeklassarna på Snapphaneskolan tar farväl av högstadietiden genom en konstutställning med tredimensionella verk.

Projektet är inte bara en övning i ämnet bild utan inkluderar svenska, historia, samhällskunskap och förmågan att arbeta tillsammans i grupp.

–          Världshändelser är ju ett brett tema, säger bildläraren Jonas Eriksson.

Erica […]Ställ ut på Vita skolans sommarsalong!

4 juni, 2014

I år fyller Östra Göinge kommun 40 år! För att fira det uppmanas alla göingar, som firar jämn födelsedag med kommunen (och alltså är födda -74, -84, -94 och -04), att ställa ut sina konstverk under Kulturhuset Vita skolans Sommarsalong. Amatörutställningen pågår 26 juni- 15 augusti med vernissage 26 juni kl 16-18. Konstverken lämnas in på biblioteket […]Knislinges nya sport- och bowlinghall tar form

2 juni, 2014

Inför höstens skolstart ska sport- och bowlinghallen i Knislinge stå klar och i det stora bygget händer det mycket varje vecka. Utsidan är i stort sett klar och nu påbörjas markarbetet för plattsättning, gångar, asfalt och grönytor.

Inuti bygget är omklädningsrummen snart färdigkaklade, de flesta elektriska installationer klara och innerdörrarna sätts på plats efterhand.  

I den del som ska […]