Sommaröppet i kundtjänst

30 juni, 2014

Från och med den 7 juli har kundtjänst lunchstängt mellan 12.00 och 13.00. Sommartiderna gäller t o m 1 augusti. I övrigt gäller de vanliga öppettiderna 08.00- 16.30. Glad sommar!Turistinformationen på Wanås

30 juni, 2014

I år ligger Turistinformationen i en egen liten hytt på Wanås. Två turistvärdinnor, Amanda Holst och Stefanie Nipe, finns på plats för att besvara frågor, tipsa och guida besökare i kommunen. Kulturhuset i Broby har samma tryckta information och bibliotekspersonalen kan hjälpa eventuella besökare. Karta och huvudbroschyr finns som vanligt på olika besöksmål i Östra Göinge.

Turistinformationen […]Vernissage med bubbel öppnade Sommarsalongen

27 juni, 2014

Jordgubbar, maränger och bubbel i glas ramade in festligheterna när Kulturhuset Vita skolan höll vernissage för årets Sommarsalong. Fem självständiga konstnärer och en skolklass visade upp sina verk i en amatörutställning som uppmärksammar att Östra Göinge kommun fyller 40 år. Konstnärerna är alla medjubilarer till kommunen och födda 1974, 1984, 1994 och 2004:

Johan Bondesson, Knislinge […]Visningssträckan för Projekt rädda Immeln invigdes

27 juni, 2014

Under torsdagen invigdes visningssträckan i Tranebo. Sträckan, som är en kilometer lång, löper längs med Ekeshultsån och visar nio olika åtgärder som ska förbättra vattenkvalitén och möljiggöra ett rikt växt- och djurliv.  Några av åtgärderna ska jämna ut flödena i ån, andra skapar rörelse i vattnet.

Projekt Rädda Immeln startade 2012. Ett av projektets mål har varit att anlägga en visningssträcka som visar vad man […]Östra Göinge upp 112 platser på miljölista

25 juni, 2014

Idag släppte tidningen Miljöaktuellt sin lista över Sveriges kommuners miljöarbete. Östra Göinge klättrar 112 platser på årets lista och ligger därmed på plats 168 bland Sveriges 290 kommuner.

–          En av anledningarna till vår förbättring är att det i våras antogs en programhandling för miljöarbetet i Östra Göinge kommun. Miljöfrågorna har i med det diskuterats och fått riktlinjer för […]Europeiska veckan för hållbar energi – En hållbar dag på Wanås

23 juni, 2014

Den 23 juni invigs ”Europeiska veckan för hållbar energi” på Wanås mellan kl. 10 och 17. Det frö som såddes 2013 har vuxit till sig och i år vänder man sig till den vanlige konsumenten.

Den som vill veta mer om solceller till hemmet, var det finns utbildningar i hållbarhet, hur man kan turista hållbart, hur man […]Sveriges migrationsminister på besök i Hanaskog

18 juni, 2014

Göran Hazelius, Patric Åberg och Tobias Billström.

Under tisdagen besökte migrationsminister Tobias Billström Östra Göinge kommun. Syftet med besöket var att få ta del av hur kommunen arbetar med integration.

På Kviingeskolan i Hanaskog berättade elever och lärare om hur skolans elevantal på kort tid ökat från 80 till 100. Den snabba ökningen beror på att byn, med ungefär […]Östra Göinge klättrar i medborgarundersökningen

18 juni, 2014

Allt fler göingar är nöjda med att bo i Östra Göinge och 29 procent av invånarna kan starkt rekommendera bekanta att flytta till kommunen (en ökning med 21 procent jämfört med 2012). Det visar SCB:s medborgarundersökning som genomförts under våren.

Helhetsbetyget för Östra Göinge som en kommun att bo och leva i är 53 på en […]Lagändring – bygga utan bygglov

16 juni, 2014

Idag finns en möjlighet att utan bygglov bygga en friggebod på högst 15 kvadratmeter i närheten av ett bostadshus. Den 2 juli 2014 ändras lagen så att fler åtgärder blir bygglovsbefriade.

Attefallshus 25 kvm, tillbyggnad 15 kvm och ytterligare lägenhet i enbostadshus ska anmälas till kommunen. Du måste också ha startbesked innan du får påbörja byggandet. […]36 fick resestipendier till utbildning

16 juni, 2014

Kommunen delar varje år ut resestipendier till studerande som bor i Östra Göinge och studerar på universitet eller högskola. Syftet är att skapa förutsättningar för att bo kvar i kommunen samt ge fler möjlighet att påbörja studier.

Under vårterminen har 36 ansökningar beviljats. Stipendierna utbetalades 2014-06-13  till de konton som angavs i ansökan.

Östra Göinge kommun önskar […]Sida 1 av 212