Glimåkras framtid formas i dialog

29 april, 2014

Torsdagen den 24/4 2014 hölls ett dialogmöte i Glimåkra där alla som intresserar sig för byns utveckling var välkomna att medverka. Syftet med kvällen var att hitta en gemensam målbild för Glimåkras framtid samt att diskutera vilka fokusområden den fördjupade översiktsplanen bör hantera.

 Kvällen bestod av en kort presentation av samhällsbyggnadsavdelningen där man bl.a. berättade om […]200 000 kr till fortsatt folkhälsoarbete

28 april, 2014

SSPF-projektet i Östra Göinge kommun har än så länge varit mycket lyckosamt. Endast några få av de som testats positivt för drogen Spice har återfallit i missbruk, vilket tyder på ett mycket gott resultat. Men, att allt ser bra ut just nu, gör inte att deltagarna i projektet vilar på lagrarna. Nu planeras för insatser vid specifika […]NY CYKELLED INVIGD!

28 april, 2014

Nu är den nya cykelleden i mål och invigd lagom till att sommarvärmen kom till Göinge i helgen.

 Med finansiellt stöd från Leader (Leaderprojektgruppen, som arbetat med cykelleden är Föreningssamverkan i Hjärsås Församling) och Östra Göinge kommun har man under snart två år arbetat med att färdigställa en cykelled som binder ihop Sibbhult, Hjärsås och Immeln […]Britta i Broby blir vår nya elcykeltestare

25 april, 2014

 Britta Persson i Broby tillhör en av de i skaran som pendlar mer än 3 kilometer enkel väg till jobbet. Hon har valts ut bland många hugade intressenter som var villiga att testa att pendla på nytt sätt, nämligen med elcykel under två veckor framöver.

Kanske du själv funderar på att börja en ny vana. Genom […]29 april kommer Elisabet Nemert till Broby

23 april, 2014

Elisabet Nemert är en mycket uppskattad författare, som skrivit flera historiska romaner där hon förenar spänning med livsvisdom. Hennes senaste bok ”Röd måne” tilldrar sig kring Skokloster under häxprocessernas tid.

Passa på att träffa henne på Kulturhuset Vita skolan 29 april, 19:00 – 20:45.

Anmäl dig på telefon 044 – 775 63 24 om du […]Nattvandrare sökes

23 april, 2014

Vi tar nu ett krafttag mot droger och alkohol för att stötta våra barn och ungdomar. Därför söker nu kommunen via samarbetet i SSPF (socialtjänst, skola, polis och fritid), er som vill ställa upp frivilligt för att nattvandra runt om i våra byar i kommunen. Vi behöver er hjälp. I tisdags den 15/4 hade vi ett informationsmöte […]Lärplattor och appar i förskolan

23 april, 2014

Liksom på Östra Göinges grundskolor har ”paddorna” blivit ett välanvänt redskap också i förskolan. På Vita skolans förskola i Knislinge har lärplattorna, som de kallas, funnits i ungefär två år och idag finns det tre stycken per avdelning.

Monika Wilhelmsson, förskolelärare, berättar om hur lärplattorna används i den pedagogiska undervisningen:

– Lärplattorna erbjuder något annat än det som […]KÄNSLOR OCH LEK VIKTIGA I BARNENS UTVECKLING

22 april, 2014

Vi vet alla vad IQ innebär, men vad är egentligen EQ? Jo, Emotionell Kompetens och det är förskolebarnen på Smedjebacken i Sibbhult väl införstådda med. Förskolans profilering handlar om EQ och man arbetar mycket med ”känslor”. Känslor och lek är viktiga komponenter för att skapa en bra grundstomme för barnens utveckling.

Smedjebacken flyttade in i sina […]Företagare – välkomna till information om energioptimering!

22 april, 2014

”Energikartläggningen hjälpte oss att reducera elförbrukningen med 40 %”, heter föredraget och budskapet är ganska solklart. Du kan vinna relativt mycket på att energieffektivisera din verksamhet. Ansök och genomför kartläggningen innan 1 november i år så ger Energimyndigheten bidrag till dina kartläggningskostnader. 

Patrik Sjöstrand är energikonsult och delger sina erfarenheter den 29 april. Han har genomfört kartläggningar både […]VINSTER FÖR ALLA – MILJÖ, SAMVETE OCH PLÅNBOK!

16 april, 2014

29 april är det dags för föreläsning av Patrik Sjöstrand, konsult från Schneider-Electric, som arbetar dagligdags med att hjälpa företag att energieffektivisera sin verksamhet och sina byggnader. Det går att få bidrag från Energimyndigheten för dig som är företagare. Patrik har många tips att delge till dig kring vilka vinster du kan uppnå genom att […]Sida 1 av 3123