Östra Göinges Näringslivsklimat är tema för företagslunch den 4 april

28 mars, 2014

Varje år mäter Svenskt Näringsliv företagsklimatet i Sveriges 290 kommuner. Carina Centrén, Svenskt Näringsliv, besöker Broby och redovisar Östra Göinges resultat under företagslunchen fredagen den 4 april.

För att företag ska kunna hitta rätt kompetens och för att en region ska locka de flitigaste och mest innovativa entreprenörerna måste regionen vara attraktiv för etablering. Med en […]FRÅN PLAN TILL HANDLING – NU ENERGIEFFEKTIVISERAR VI

27 mars, 2014

Det är en härlig situation att befinna sig i. Det finns nämligen bara vinnare när kommunen energieffektiviserar sina byggnader. Miljön vinner, ekonomin blir bättre och det blir dessutom enklare att sköta om de nya värmesystemen, som i många fall handlar om bergvärme.

Nu kan Tomy Toni rapportera om att en grov tidplan för energieffektiviseringen är klar […]SYSTEMATISKT ARBETSMILJÖARBETE, ÄNNU MER SYSTEMATISKT

28 mars, 2014

Östra Göinge kommuns systematiska arbetsmiljöarbete (SAM) har stor betydelse för hur vi kan bedriva en framgångsrik verksamhet och bli en attraktiv arbetsgivare. Även om något fungerar bra, så kan det bli bättre.

Arbetsmiljöarbetet fungerade tillfredställande när Arbetsmiljöverket var på besök i Östra Göinge i slutet av 2012, men det konstaterades att vårt uppföljningsarbete behövdes förbättras ytterligare. […]KLIMATSMART SKOLMAT!

26 mars, 2014

På menyn för skolorna i vecka 13 står det moussaka tillagad med quorn, MSC-märkt fisk, kycklinggryta, ekologisk köttfärssås med spagetti och kycklingsoppa. Till det serveras en klimatsmart salladsbuffé. Att menyn ser ut så här beror på att kökspersonalen i skolorna tänker extra mycket på miljön och klimatet inför Earth Hour. Att inte äta så mycket nötkött är ett av […]Hemtjänst i förändring

25 mars, 2014

April 2013 startade Brittmarie Skånmyr, verksamhetsutvecklare inom hemtjänsten, arbetet med att omvandla den nuvarande verksamheten mot att ha ett mer kundinriktat förhållningssätt med bl.a. kontaktmannaskap i fokus. Pernilla Hallberg, enhetschef för hemtjänsten i Östra Göinge kommun, har haft ett utmanande arbete att genomföra under det gångna året tillsammans med sin personal. Nu måste allting sätta […]SSPF-PROJEKTET GÅR IN I LÅNGSIKTIGT ARBETE

21 mars, 2014

Nu har det gått ett par månader sedan SSPF-projektet drogs i gång. Information har hållits till föräldrar på skolorna runt om i kommunen och projektet har fångat upp ett stort antal ungdomar, som testats positivt för Spice. Nu avlöser långsiktiga insatser de akuta.

Framgången med att lokalisera Spice kom i samband med att spicestickor började användas […]Nu är kommunen självförsörjande på hushållsel

23 mars, 2014

På 25 år har det inte byggts någon ny kraftstation, men sedan den gamla revs har E.ON satsat 40 miljoner kronor på en effektivare och mer miljövänlig vattenkraftstation i Knislinge, vilken nu har satts i bruk.

Patric Åberg trycker på startknappen.

Patric Åberg (M), kommunstyrelsens ordförande fick äran att inviga anläggningen genom att trycka på startknappen.

 

 

 

– […]Vi söker testresenärer för vår elcykel!

18 mars, 2014

Stärk hjärtat, få mer energi, minska dina utgifter och gör en tjänst för miljön. Pendlar du mer än 3 kilometer med bil enkel väg till jobbet, bor i Östra Göinge kommun och vill testa något nytt. Ta chansen att bli testresenär för vår nya elcykel!

 Du får i två veckor låna en toppmodern elcykel. Med eldriften […]FÖRSTELÄRARE – FÖREBILDER I SKOLAN

18 mars, 2014

För drygt ett år sedan kom ett regeringsbeslut om att förstelärartjänster skulle införas i skolorna. Nu har snart ett år gått sedan de 5 första förstelärartjänsterna inrättades i Östra Göinge kommun. Det är det dags att summera erfarenheterna. Tre av de fem lärarna träffades i onsdags för att ge sin syn på det gångna året.

 De […]NU VET VI HUR MILJÖARBETET SKA BEDRIVAS!

21 mars, 2014

20 mars beslutade kommunfullmäktige att anta den nya programhandlingen för miljöarbetet i Östra Göinge. En av de som varit med att ta fram denna är Sofia Nilsson, som är en av de som brinner för miljöfrågorna i kommunfullmäktige.

Med i miljöprogramsberedningen har Sofia Nilsson (C) varit i form av ordförande. Magnus Nilsson (KD), Mikael Persson (M), Ingvar Nilsson […]Sida 1 av 3123