Puls-tavlan ger oss helheten!

27 december, 2013

Att få fyra avdelningars personal att fungera som ett team var utmaningen för Nina. När hon införde GoingeLean kom modellen som en skänk från ovan. Och PULS-tavlan blev ett redskap att samlas kring.

Visst grymtades det i början. Man såg ju neddragningar framför sig när det pratades ”LEAN”. Nu har Nina vunnit personalens förtroende och Göingemodellen […]Vinnare i Göingekrysset

21 december, 2013

Det var med anledning av korsordets 100-årsjubileum som Kultur & Bibliotek i samarbete med Peter Zejlon, korsordskonstruktör, tog fram Göingekrysset.

Under perioden 12 november – 6 december har man kunnat skicka in sin lösning och idag, på årsdagen av korsordets födelse, har vi glädjen att presentera vinnarna:

Bertil Ottoson, Knislinge Ingegerd Larsson, Broby Lars Stiegson, Sibbhult Lena Niklasson, Broby Per Åke Nådén, Broby […]Nu är Göingemodellen i gång!

20 december, 2013

Inför 2014 stundar nya tag i kommunen. Nu går vi från ord till handling med Göingemodellen på riktigt. Nu är den implementerad i vår verksamhet. 19 december 2013 presenterade utvecklingschef Charlotta Lundberg för politikerna, pressen och åhörarna i samband med Kommunfullmäktige.

Under 2013 har avstampet gjorts för Göingemodellen och GoingeLean går i mål. Kommunens alla medarbetare […]Julkul på Kulturhuset!

20 december, 2013

Emil, Alfred, Ida och Lina tog sig ton i juletid till många barns glädje. Många av Astrid Lindgrens figurer virvlade förbi på scenen under den en halvtimme långa föreställningen.

I år höll Kulturteamet barnteater i Kulturhuset Vita Skolan i Broby. Sammanlagt blev det fyra föreställningar. Temat var ”Julstök i Lönneberga” och självklart kunde barnen känna igen Astrid […]Caldic intar ”Kryddan”

19 december, 2013

– Det är sällan något klaffar så bra. Det var klockrent, säger näringslivschef Karl-Axel Hill, med ett leende på läpparna.

När IFF övergav kommunen för att tillverka i Turkiet istället lämnade de efter sig högklassiga lokaler i toppenskick, till ingen nytta. Idag har tårarna vänts till glädjetårar och redan i januari har Caldic Sweden med VD […]Pulkabacke i Knislinge har fått belysning

19 december, 2013

Pulkabacken vid Hjalmars väg har fått belysning. Bredvid en lyktstolpe vid sidan om backen finns ett elskåp. På skåpet finns en tryckknapp som åksugna kan tända upp strålkastarna med. Strålkastarna går på timer och släcks automatiskt.Elevernas klagomål blev startskottet för satsning på trådlösa nätverk

12 december, 2013

Nu kan Östra Göinge slå sig för bröstet för sin satsning på trådlöst! Kommunen som kanske tidigare var på efterkälken ligger numera i framkant med trådlöst nätverk i sina verksamheter – snart har samtliga boenden, skolor och förskolor fullkomlig täckning i sina lokaler.

IT-chef Peter Gripner ansvarar för utbyggnaden och kan stolt meddela att man nu […]Kommunalrådet besökte Snapphaneskolan

11 december, 2013

Tisdagen den 10 december fortsatte Östra Göinges kommunalråd med sina dagsverk i välfärden. På tur var Snapphaneskolan i Knislinge där Patric Åberg var med under olika lektioner för några klasser.

– Det blev lektioner i spanska, NO och matematik. Variationen var intressant och jag fick möjligheten att träffa flera av kommunens lärare och elever. På skolan […]Satsningar på busstrafiken gynnar Östra Göinge

11 december, 2013

Vid tidtabellsskiftet den 15 december får du som bor i Östra Göinge nya resmöjligheter med Skånetrafiken. Det blir fler turer till Kristianstad och Hässleholm, en direktförbindelse till Centralsjukhuset i Kristianstad, en förnyad närtrafik och äntligen en busslinje mellan Glimåkra och Osby.

− Vi är riktigt nöjda med de här satsningarna. Busstrafiken är mycket viktig för oss, […]Tydligare skyltning ger bättre trafiksituation

11 december, 2013

En mätning i oktober månad av trafiken på en del av Skolgatan i Knislinge där det råder förbud mot fordonstrafik visade alarmerande siffror. Förbudet trotsades av cirka 1 000 bilister på en vecka. Efter förtydligande av förbudsskyltningen har en ny mätning gjorts. Antalet bilister som trotsar förbudet har nu halverats.

-Det är en klar förbättring, men […]Sida 1 av 212