Färe Montessoriförskola Knislinge (fristående)

Besöks- och postadress:
Hässleholmsvägen 3
289 32 Knislinge
0709-34 72 11
Rektor:
Emma Jacobsson
0733-85 21 84
emma.jacobsson@fare.se
Administratörer:
Carola Lindell
044-775 61 05
carola.lindell@ostragoinge.se
                                              Cickie Stiegson
044-775 60 87
cickie.stiegson@ostragoinge.se

 

Välkomna till Färe Montessoriförskola

Förskolan startade i december 2012. Huvudman är Skolföreningen Växthuset ekonomiska förening, som också driver Färe Montessoriskola i Sibbhult.

Lokalen ”Kyrkstugan” ligger centralt belägen i Knislinge med närhet till bussförbindelser, bibliotek, skog och mark. Vår innergård är grön och lummig där små nyfikna barn har möjlighet till utforskande. I vårt charmiga hus finns det plats för 30 nyfikna barn. De yngre barnen på nedanplan (Pärlan) och de äldre barnen på ovanplan (Diamanten). Vår lokal är renoverad på ett miljömedvetet vis och vi arbetar för att vara en klimatsmart förskola. Barnen sover utomhus i sina egna vagnar. På vår förskola värdesätter vi utevistelse och ser utemiljön som en pedagogisk tillgång. Vi tar oss gärna iväg och utforskar nya platser både till fots i närområdet eller med lokaltrafiken. Vi har även tillgång till att låna skolans bussar och då blir utflykterna lite längre bort.

Nyfiken?

Läs mer om Färe Montessoriförskolorna
Hör gärna av er till oss.

Öppettider:

Måndag –fredag 06:30-18:30

Verksamheten grundar sig på Maria Montessoris pedagogik och filosofi, där tilltron till barnets förmåga är stor. Barnet ses som kompetent med en stor vilja att upptäcka, pröva och lära sig. Vi arbetar med Montessoripedagogikens fem områden:

  • praktiska livet
  • sinnestränande
  • kultur
  • matematik
  • språk

Miljön är anpassad efter barnens storlek med exempelvis låga bord och stolar. Detta främjar självständigheten hos barnen, vilket är en viktig del i vårt arbetssätt. Pedagogiken går hand i hand med Läroplanen (Lpfö98, rev 2016). Från Färe Montessoriskola tar vi med oss ”Färeandan”, som präglas av inställningen att olikheter ska ses som en tillgång. Hos oss är alla barn välkomna. Färeandan står också för en öppenhet och positivt bemötande i kontakten med barnen och deras familjer. Hos oss börjar hela familjen på förskolan.


Hittade du inte vad du sökte?