Frågor och svar

 

När avgår M/S Immeln?
M/S Immelns webbsida hittar du information om Immelnbåtens olika avgångar. Var uppmärksam på att förhandsbokning gäller!

 

Kan jag paddla kanot/kajak i Östra Göinge?
Ja, det går bra. Om du bara vill prova på några timmar kan du paddla i Helge å. Vill du vara ute längre rekommenderar vi dig att paddla på sjön Immeln. Från Immeln kan du paddla hela vägen bort till Olofström. Längs vägen finns iordningställda rastplatser och vindskydd. Kontakta Immelns kanotcenter för mer information.

 

Var kan jag vandra i Östra Göinge?
Det finns flera alternativ. Om du vill gå lite kortare sträcka rekommenderar vi lederna kring Trollabadet i Glimåkra. Det finns lite längre sträckor att vandra som utgår ifrån Sporrakulla i Kullaskogen. Vi har också delar av Skåneleden som går genom kommunen.

 

Hur gör jag om jag vill cykla dressin?
Du kan cykla dressin på den gamla nedlagda järnvägen mellan Broby och Glimminge. Det är Östra Göinge Järnvägssällskap som ansvarar för dressincyklingen. Du når dem via Ateljé Ingvar i Broby.

 

När är det Broby marknad?
Vårmarknaden är alltid första lördagen i juni, höstmarknaden är alltid första lördagen i september.

 

När är Helge-å festivalen?
Varje år i augusti är det Helge-å festival i Knislinge. För exakt datum besök festivalens hemsida.

 

När är Vävdagarna?
Vävdagarna i Glimåkra är ett återkommande evenemang varje år i slutet av oktober – torsdag, fredag och lördag i vecka 43.