Melker Larsson

 

Melker Larsson

Vem är du?
Mitt namn är Melker Larsson, jag är 21 år gammal bor just nu i Jönköping där jag studerar första året på en ekonomiekandidat som heter Sustainable Enterprise Development. Utöver studierna så går mycket av min tid åt till mitt musikintresse, där jag har ett projekt som heter Tellus Time där jag skriver och producerar musik. Jag lägger även stor vikt på idrott och hälsa och tycker om att vara fysiskt aktiv i flera olika former. Sedan två år tillbaka har jag varit aktivt involverad i ATOBE och Immeln Swimrun, och sedan hösten 2019 är jag VD för företaget. ATOBE har blivit som en knutpunkt för flera av mina intressen och det är oerhört givande att få agera projektledare för våra event.

 

Hur har det format dig (om det har gjort det) som person att komma från ett mindre samhälle?
Jag kommer ursprungligen från Sibbhult men har bott större delen av mitt liv i utkanten av Broby. Det är främst på senare tid, när jag har kommit bort från Östra Göinge, som jag har insett hur det har format mig. Jag har definitivt en annan insynsvinkel än mina jämlikar från större städer, och närheten till naturen har jag börjat värdera högre och högre.

 

Vad är det bästa med Östra Göinge?
Det låter klyschigt men det är ack så sant – Naturen. Eftersom jag är löpare och orienterare så har jag varit och sprungit i de flesta naturområdena i kommunen och Immeln ligger mig varmast om hjärtat.

 

Vad saknar du när du inte är hemma?
När jag kommit tillbaka från att varit hemifrån under längre perioder så slås jag alltid av hur nära man har till lugnet och tystnaden när man är hemma. Från mitt föräldrahem så har jag 5 minuters promenad till komplett tystnad från samhällen runtomkring. Det är definitivt något jag har tagit för givet när jag bott hemma.

 

Vad tycker du att det innebär att vara stolt över sin kommun? Vad får dig att känna stolthet?
Jag är stolt över Östra Göinges starka föreningsliv. Vi är definitivt inte den största kommunen och vi har inte störst resurser men jag anser att vi gör det väldigt bra utifrån våra förutsättningar. Idrottsföreningarna är starkt förankrade i orterna och det tror jag är viktigt för att både våra ungdomar och vuxna ska vara aktiva. Jag har fått uppleva detta i första hand genom FK Göingarna, som också har lyckats arrangera lyckade evenemang som är långt utanför vad som är rimligt för en förening av den storleken.

 

Du har blivit utsedd till ambassadör för Östra Göinge – Skånes gröna hjärta, eftersom vi känner att du är en inspirerande, positiv och bra förebild för vår kommun. Hur känner du inför detta?
Det känns oerhört kul att ha blivit utsedd till ambassadör och jag känner mig ödmjuk inför uppgiften. Jag hoppas kunna ge en inblick i hur Östra Göinge ser ut genom mina ögon.

 

Önskar du något speciellt av ditt ambassadörsskap?
Jag hoppas framförallt kunna inspirera till aktivitet med idrott och hälsa i fokus!

 

 


 

 

Hittade du inte vad du sökte?