Lizette Scheich

Lizette Scheich

Vem är du?
Jag heter Lizette och bor i Hanaskog där jag bott i nästan hela mitt liv. Jag har jobbat professionellt med e-sport i 4 år. Jag är också undersköterska och jobbar som det.

Hur kom du dit du är idag, som e-sportspelare och CS:Go-proffs?
Den resan började när jag spelade fotboll och fick ont i ett knä. Jag fick helt enkelt inte sporta längre och då satte jag mig framför datorn istället. Det var 12-13 år sedan och jag har spelat sedan dess. Min bror hade LAN hemma och då fick jag testa. Sedan fortsatte jag… Jag kom snabbt in i spelet, hur man skulle göra och tyckte att det var jätteroligt.

För ca fem år sedan frågade en tjej om jag ville testa att spela för hennes lag och då gjorde jag det. Sedan dess har jag spelat professionellt. För ett år sedan spelade jag för Team Sverige i en då ny turnering, tillsammans med fyra tjejer. Vi fick åka till Spanien där vi kom på andra plats, vilket innebar att vi sedan fick åka till Kina för finalen.

Hur har det påverkat dig som person att komma från en liten ort?
Jag skulle nog säga att det hjälper mig att vara lite mer ödmjuk och att inte ta allting för givet. Man får kämpa sig upp helt enkelt.

Vad saknar du när du inte är i Östra Göinge?
Det jag oftast kan sakna är att det är så grönt. Skogen. Jag brukar vara ute och springa på sommaren i skogen, så det skulle jag sakna att inte ha tillgång till.

Vad skulle du visa en kompis som kommer på besök till Östra Göinge?
Det beror lite på när på året det är. Jag har börjat åka skridskor nu i Glimåkra så jag hade tagit med mig min kompis dit. Där finns också en fantastisk pulkabacke så om det är snö så hade vi åkt pulka där.

Jag älskar verkligen Wanås också. Att gå dit på sommaren och ta med picknick, jag tycker att det är så fint. Det är så roligt också att man får leka med vissa konstverk.

Och så Hanaskogsbadet såklart!


Vad får dig att känna stolthet över platsen du kommer ifrån?
Just nu är jag involverad en del i näringslivet, tillsammans med kommunen och jag är riktigt stolt över vad kommunen gör just nu för sina unga. Till exempel med Fryshuset som öppnat i Broby för att hjälpa ungdomar.

Och nu att kommunen kommer in och steppar upp och hjälper Olivia och Assar med Dayhack, det tycker jag är så fantastiskt. Det gör mig riktigt stolt.

Du har blivit utsedd att vara ambassadör för Östra Göinge – Skånes gröna hjärta. Hur känner du inför detta?
Det var härligt att höra, det känns jättebra! Jag blev överraskad, det blev jag, men det ska bli jättekul.

 

 

 

 

 


Lizette Scheich

 

 

Hittade du inte vad du sökte?